Početna Pogled s desna Jug pobjednički kroz Budimpeštu
Jug pobjednički kroz Budimpeštu PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Petak, 02 Ožujka 2018 00:04

 

Jug je pobijedio OSC u Budimpešti 7:4 i tako nakon Olympiakosa nastavio s pobjedama koje ga vode bliže plasmanu u Genovu na Final8. Iz rezultata se već nazire kakva je to bila utakmica; Bijač  14, a Bisztritsanyi 12 obrana. Fatović je zabio 4, a Erdelyi 3 gola.

 

 

Odmah u prvom napadu Ubović je dobio idealno loptu iako je okrenut prema Bijaču, a kako Macan nije vidio dodavanje, sidrun je uzeo loptu na ruku i okrenut prema golu šutirao što Bijač odlično zatvara. I do kraja utakmice Ubović se nije iskazao, u više navrata ga je Macan izgurao i lako iskontrolirao kroz cijeli napad. Zaradio je samo 2 igrača više, oba u trećoj četvrtini dva napada u nizu, oba bez lopte (Macan i Ivanković). Drugi sidrun OSC-a, Seman bio je bolji, zaradio je 6 igrača više od čega čak 5 s dodanom loptom. I on je promašio u početku utakmice jednu situaciju protiv Benića kada se odovojio i pokušao parabolu.

Ipak, Jug je poveo, zabio je Fatović iz polukontre. U biti, jednaki broj igrača obje momčadi stigao je pred gol OSC-a, ali su se obrambeni loše rasporedili. To im se događalo i kasnije kroz utakmicu, a i o tome smo pisali u najavi. Fatović je zabio 4 od prvih 5 golova Juga. Ponovno je bio igrač koji može iskreirati situaciju i zabiti “lagani gol”, onaj koji puno znači momčadi i kad se igra na više golova, a kamoli kod ovakvog rezultata. U prvoj četvrtini zabijao je naizmjenično s Erdelyijem. Prvo je Balazs konačno zabio s lijevo vanjskog (izlazak druge stative na 3 metra kako bi se vanjski igrač morao ostaviti malo više prostora vanjskome), a kasnije u zadnjoj sekundi četvrtine s lijevog krila. Fatović je zabio s lijevog vanjskog igrača više. Kasnije je, u zadnjih nekoliko minuta promašio dvije slične akcije, a i na početku utakmice nije dobro šutirao s lijevog krila.

 

U drugoj četvrtini Rašović odlično uplivava iz leđa svoga čuvara i privlači pažnju drugog igrača OSC-a, Macan pravodobno dodaje sa srednjega na lijevo krilo, a Renzuto pogađa. Fatović je realizirao petarac kojega je izborio Renzuto iako se čini da nije on pustio loptu, nego mu je Erdelyi izbio pa je sudac pogriješio. Salamon je zabio s desnog vanjskog s igračem više. Inače, u ovoj četvrtini čak dva igrača više Erdelyi u mjesto na svojoj poziciji igra na desnom vanjskom. Neobično, da se igrači OSC-a ne poslože na svoje pozicije u takvim situacijima.

 

Fatović zabija za 3:5 nakon što je još jednom u situaciji 4 na 4 ostao sam jer dva igrača OSC-a plivaju po desnoj strani gdje je sam Joković, sidrun i bek se uredno prate, a samo jedan Mađar pliva uz Renzuta i Fatovića. Slijede dva odlična poteza Garcie, prvo s igračem manje visoko iskače i presjeca dodavanje, a zatim i  inteligentno koristi pokušaj Salomona da ode u kontru nakon jednog bočnog faula. Ali Garcia odlično odigrava ulazi naprijed i dodaje Jokoviću koji s krila odlično pogađa za +3. slijede dva peterca, prvoga zabija Erdelyi, a Renzuto već treći put ove sezone ne zabija. Ranđelović (1:57 do kraja) pa Benić (1:40) i prije kraja treće četvrtine završavaju nastup sa po 3 osobne.

 

U zadnjoj četvrtini samo jedan gol, onaj Jokovića s igračem više. Nije ni to bila dobra akcija, ali je Maro s krila dobro pogodio - pomogao je i Macan dobrim radom na stativi omevši Ubovićev blok.

 

Vidjeli smo cijeli niz jako dobrih poteza u obrani, što Bijača na golu uz dva odlična isplivavanja, što Macana na beku, što Garcie, Renzuta, Fatovića najmanje po jednom kada su presjecali, ili presingom natjerali protivnika na gubljenje lopte na vanjskim pozicijama. Imali su i Mađari golmanski doprinos, kao i poteze igrača od kojih bi izdvojili kada je Ranđelović obranio kontru Jokoviću. Bilo je i loših segmenata, posebice se to odnosi na igru s igračem više obje momčadi. OSC je imao realizaciju 4/14, Jug 2/11. Jug je imao barem 4 izrazio loše akcije, jedan pokušaj Renzuta i bez akcije, odmah, ali uz loš šut koji se ponavljao još 4 puta kada su bile izrađivane dobre ili barem solidne pozicije.

Atipično za igru OSC-a, zaradili su 6 od 14 igrača više igrači koji nisu Seman ili Ubović. Toth i inače zna uči kao sidrun, a sada je to čak tri puta napravio, iako je bilo i potpuno pogrešnih odluka sudaca kao npr. kada su isključili Garcie u četvrtoj četvrtini iako je digao obje ruke i odmaknu se od Totha. Osim ovih nekoliko spomenutih pogrešaka u jednoj situaciji suci su isključili Rašovića na Tothu bez lopte na 2 metra, negdje na pola puta od pozicije krila do pozicije sidruna. I iako se pravilo nije mijenjalo, sudi opet dozvoljavaju brzo izvođenje lopte prema igraču koji na ovaj način imao bolju situaciju nega da se sudi peterac. Toth je tako ostao poptuno sam ispred Bijača koji se toliko raskrilio na golu, da Mađar nije imao izbora nego pogoditi u prečku (kao što se vidi na uvodnoj fotografiji).

S druge strane Lončar je zaradio petarac i 5 igrača više, Lozina ovaj put samo jednoga. Renzuto je često ulazio na 2 metra i lakoćom uzimao pozicije i držao plitko obranu, a Lozina se znao tada izvući u krilo gdje je kao ljevak također opasan.

 

Nije to bila spektakularna utakmica, ali je Jug uz kontrolu i igre i rezultata od početka do kraja došao 3 bitna boda. Obzirom da su Brescia i Dinamo remizirali i tako i jedni i drugi izgubili po 2 boda. Iduće kolo je jako bitno, međusobno se sastaju Dinamo i Barceloneta, te Jug i Brescia. Od ta 4 kluba jedan će otpasti prije final8-a.

 

9. kolo Lige prvaka - Grupa A

A-Híd OSC Újbuda – Jug Croatia osiguranje          4:7 (2:2, 1:2, 1:2, 0:1)

suci: Teixido (Špa), Koryzna (Polj)

OSC: Bisztritsanyi (12), Dr. Brguljan, Gor Nagy, Ranđelović, Salamon 1, Kovacs, Hegedus, Seman, Erdelyi 3(1), Toth, Bundcshuh, Ubović, Barabas

Jug: Bijač (14), Macan, Fatović 4(1), Lončar, Joković 2, Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto 1(0), Pavličević, Benić, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

 

Osobne pogreške: OSC 13, Jug 15

Peterci: OSC 1/1,  Jug 1/2

Igrač više: OSC (2/4+1/4+1/4+0/2)= 4/14 (29%), Jug (1/4+0/2+0/2+1/3)= 2/11  (18%),

Obrane: Bisztritsanyi (3/5+2/4+4/6+3/4)= 12/19 (63 %), Bijač (2/4+4/5+4/5+4/4)= 14/18 (78%),

Isključenja, zarađeni peterci i golovi s dva metra:

OSC:

Seman: 6iv

Toth: 3iv

Ranđelović: 5m

Ubović: 2 iv

Erdelyi, Brgulan i u plivanju: po 1 iv

Jug:

Lončar: 5m + 5iv

U plivanju: 4iv

Renzuto: 5m +1iv

Lozina i Fatović: po 1iv

Posljednja izmjena Petak, 02 Ožujka 2018 00:05
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo