Početna Pogled s desna „Važno je gledati ne samo što, nego i s kim potpisuju ugovore.“
„Važno je gledati ne samo što, nego i s kim potpisuju ugovore.“ PDF Ispis
(16 ocjena, prosjek: 4.75 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Četvrtak, 08 Ožujka 2018 21:08

 

 

Prije skoro mjesec dana izbornik Tucak najavio je da će Sandro Sukno „još jedno mjesec dana primati terapiju te da ćemo nakon toga biti pametniji“. Jasno radi se o problemima sa srcem koji su mu dijagnosticirani neposredno prije početka sezone, a terapiju mu je propisana nakon pregleda u kliniku u Clevelandu. No glavna tema ovog teksta su izjave direktora HVS-a, Perice Bukića.

 

Za probleme sa srcem Sandra Sukna saznalo se na pregledima uoči početka sezone. Nakon dodatnih pretraga kod prof. Paola Zeppillija, kako se pisalo „jednog od najcjenjenijih talijanskih kardiologa, a ujedno i najboljeg liječnika specijaliziranog upravo za rad sa sportašima“ pripisano mu je mirovanje 2 mjeseca. Nakon toga uslijedio je novi krug pretraga nakon kojega je isti profesor koji radi na čuvenoj klinici Gemelli (inače službena papinska bolnica) stopirao Sandrovo igranje do kraja sezone. Tada smo od istog autora gornjeg citata mogli pročitati

Otkud onda ovakva odluka? Nismo pobornici teorija zavjere i nemamo dokaza, ali postoji sumnja u opciju eliminiranja najboljeg igrača reprezentacije koja je, nota bene, jedan od glavnih konkurenata Italiji.“

Ipak, nikakve zavjere nije bilo, svi liječnici kod kojih je Sukno bio na pregledima, složili su se da postoje određeni problemi koji se javljaju pri velikim naporima kojima je svaki vaterpolist izložen, uključujući one u Hrvatskoj pa i dr. Tomislava Mihaljevića, a riječ je o čovjeku koji je 1. siječnja 2018. postatao glavni direktor klinike u Clevelandu. Nakon pregleda u SAD-u Sukno je dobio terapiju i kako je Tucak najavio, ovih dana bi trebali imati neke nove informacije.

 

Tucak je također napao Pro Recco:

Ne usuđujem se davati ikome lekcije, ali potez Pro Recca u najmanju ruku mogu ocijeniti kao nečovječan. To ide njima na dušu, to je njihova stvar.

Ne ulazeći u odnose Pro Recca i Sukna, ipak kroz sve ove mjesece mogli smo vidjeti da je klub omogućio preglede u dva navrata kod najcjenjenijeg liječnika (to je i sam Sukno kazao) u Italiji za ovakve stvari. Te što smo kasnije saznali, da su ponudili mjesto pomoćnog trenera do kraja sezone. Ne bi išli tako daleko i kazali da je to najmanje nečovječno.

 

Ipak, bisere pred svinje bacio je direktor saveza Perica Bukić izjavivši:

Pro Recco se ponaša strogo profesionalno i to je to. Da je Sukno igrao u nekom našem klubu, sigurno da bi taj klub imao drukčije osjećaje. Međutim, ne možemo nikoga natjerati da bude korektniji od onog što je napisano u ugovoru. Oni formalno imaju pravo i to je završena priča. Ovo je možda više putokaz našim igračima za budućnost da im je za nešto manje novca bolje ostati u nekom našem klubu, negdje gdje te gledaju kao čovjeka, a ne kao sredstvo za postizanje rezultata. Važno je gledati ne samo što, nego i s kim potpisuju ugovore. Tu bih samo istaknuo, nema tu nikakve, po meni, ljutnje na Pro Recco.

 

Šteta što direktor saveza nije gledao brojne igrače Mladosti kao ljude. Opće je poznato koliko je igrača tog kluba ostalo uskraćeno za svoja višegodišnja primanja. Godinama nisu dobivali plaću, a onda su još i nakon svega bili prisiljeni oprostiti po 40% dugovanja kako je dogovoreno tijekom predstečajne nagodbe. Preostalih 60% iznosa trebali su dobiti u 48 mjesečnih uplata koje nisu dobivali redovito. Nekima ni do danas nije sve isplaćeno.

Možda nije mislio na Mladost, nego na VK Šibenik gdje su igrači svojedobno nisu imali ni za gorivo (jasno zbog neisplate plaća) kako bi došli na trening. Ili na VK POŠK gdje mu je kolega iz saveza Milivoj Bebić (čuven i po izreci, klub nije žiro račun) obnašao visoke dužnosti i koji su se čak i ugasili zbog dugova, između ostalog i prema igračima, nastalima i 10 godina prije gašenja. Mogli bi u ovo nabrajanje dodati i Jug koji nije imao problema ovakvih razmjera, ali je poznato da se igračima nekretnine, koje čine glavninu ugovora često izgrade i sa po 5 godina kašnjenja.

 

Da nije žalosno, bilo bi smiješno čitati ovakve riječi baš iz usta Perice Bukića. Prošlo je skoro mjesec dana, čekali smo hoće li možda netko od profesionalnih sportskih novinara, možda ovih što inače prate vaterpolo, napisati bilo što na ovu temu. Ipak, nije se dogodilo, a direktor Bukić u jednom je apsolutno u pravu,

Važno je gledati ne samo što, nego i s kim potpisuju ugovore.

Posljednja izmjena Četvrtak, 08 Ožujka 2018 21:12
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo