Početna Pogled s desna Poraz Juga za treće mjesto u grupi
Poraz Juga za treće mjesto u grupi PDF Ispis
(7 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Ponedjeljak, 02 Travnja 2018 02:43

 

 

Jug je poražen u Barceloni 8:6 i sada mora u zadnja 3 kola obraniti poziciju broj tri koju smo mu namijenili u grupi A. I koju je osvajao i prethodne 3 sezone pod trenerom Kobešćakom. S druge strane Barceloneta bi u zadnjem kolu koje igra u Pireju mogla ući s nadom da će im pobjeda donijeti čak i prvo mjesto u grupi.

 

 

Jug je zbog loše igre u napadu u druge dvije četvrtine poražen od Barcelonete 8:6. Do drugog napada treće četvrtine sve je bilo dobro i utakmica je bila u potpunom egalu i rezultatski (4:4) i igrom. S tim da je Jug možda bio malo u prednosti jer jer nakon 3:0 Barcelonete, dosta lako i s puno mirnoće čak i poveo 4:3. Tada, u tom drugom napadu Juga u trećoj četvrtini dogodilo se ono što se događa u većini slučajeva ove sezone; naime Jug nije realizirao peterac. Ako na brzinu prođemo kroz sve utakmice:

 1. Din         Joković 0/1
 2. PAR       Renzuto 1/1
 3. hann      Renzuto 1/1
 4. BAR       Joković 1/2
 5. bre         Rašović 0/1 i Renzuto 0/1
 6. OSC       -
 7. oly         -
 8. OLY       -
 9. osc        Fatović 1/1 i Renzuto 0/1
 10. BRE       Fatović 0/1
 11. bar         Fatović 0/1

 

Nevjerojatnih 36%, 4 od 11. Joković 1/3, Fatović 1/3, Renzuto 2/4 i Rašović 0/1. Katastrofa. Kratko još spomenimo da i u regionalnoj ligi jugaši dosta promašuju peterce (Rašović 0/2, Joković 1/2, ostalo su juniori i mlađi juniori promašivali, a Renzuto i Fatović su imali 3/3).

Osim toga, mnogi promašaji su se događali u prijelomnim trenucima, odnosno djelovali su prijelomno. Prvo kolo u Moskvi u potpunoj kontroli igre i rezultata na 8:6 umjesto odlaska opet na +3, veliki pad u igri i brzo izjednačenje na 8:8. Protiv Barcelonete u Gružu promašaj opet na 8:6 u početku četvrtine četvrtine i na kraju 9:9. Odmah iduće kolo u Bresci čak 2 promašaja, na 2:2 nakon čega slijedi serija protivnika 4:1. Drugi promašaj je bio nakon povratka na 7:7 za mogućnost preuzimanja vodstva i potpune kontrole utakmice (doduše ovaj peterac je Renzuto zabio, ali ga je Putniković bezrazložno poništio). Onda 3 kola nije bilo peteraca, pa protiv OSC-a u gostima promašaj na 6:4 u trećoj četvrtini što nije donijelo probleme, kao ni promašaj u idućoj utakmici (Brescia) jer se dogodio na 6 sek do kraja utakmice. I sad opet, protiv Barcelonete promašaj na 4:4 nakon čega je uslijedio raspad napadačke igre i odlazak Barcelonete na 8:4.

 

Jug je u tom periodu početka treće četvrtine u prvih 6 imao 5 potpuno bezopasnih napada. Prvo dva puta krivo dodane lopte (u elementarnim situacijama), pa upitno dodavanje na 2 metra prema sidrunu koje je Lopez isplivavanjem presjekao, pa dva uzastopna bacanja lopte u stranu na isteku 30 sek za napad. Nije ni Barceloneta bilo bolja, ali je nakon 3 jako loša napada zabila dva gola. Prvo velika dekoncentracija u obrani Juga (Renzuto) gdje je nakon time outa odmah u četvrtoj sekundi ostavljen sam Tahull na stativi, koji je malo kasnije i okrenuo Benića za peterac kojega Perrone nije propustio realizirati.

 

Cijelu treću četvrtinu Jug je imao samo jedan udarac unutar okvira gola koji je došao do Lopeza, i to je bio taj peterac kojega je Fatović iznimno loše, poluvisoko točno po polovici jedne strane, šutirao.

 

Drugi veliki problem Juga bilo je “skrivanje” igrača, posebice desne strane napada, Jokovića i Garcie. U biti svih igrača osim Fatovića. On je jedini pokušavao, griješio jest kao kod ovog peterca, ali je stalno nešto radio. Kod njega sam zapisao 10 stvari, kod ostalih 2-3:

●       Joković samo 2 šuta cijelu utakmicu i to u početku:

-        točno na isteku napada u Lopeza (iz teške situacije),

-        odmah po dolasku u napada pokušaj dok se obrana nije postavila, ali ravno u prsa Lopeza s čovjekom na ramenu.

●       Garcia samo jedan šut, uz dvije asistencije i jedan loš pokušaj dodavanja  na potpuno pokrivenu stativu

-        loš šut iz faula s desnog vanjskog

●       Renzuto samo dva pokušaja s igračem više s lijevog krila

-        gol uz lošu reakciju Lopeza

-        u blok protiv dva igrača u bloku

●       Rašović samo jedan šut i dodavanje za peterac i još jedno izrazito loše dodavanje na sidruna te najmanje 3 odlična uplivavanja

-        loš šut s igračem više

●       Fatović 8 udaraca ili 2 više od sve četvorice gore nabrojene skupa

-        dobar pokušaj s IV, ali pliska prečka i lopta ostaje na crti

-        iz faula u blok drugog igrača, beka

-        gol iz kontre

-        promašaj peterca

-        dobar šut na zonu na prebačaj sa srednjeg vanjskog, ali od unutrašnjeg dijela stative lopta ne idu u gol

-        forsira iz faula, pored gola

-        uplivavanje i šut iz prijenosa iz teške situacije u Lopeza

-        uplivavanje i gol

-        kontra, ali mu je Bijač krivo bacio loptu

Osim toga imao je Fatović još dvije asistencije s igračem više na stativu (drugu Lončar nije iskoristio iako je bio slobodan).

 

Barceloneta je igrala drugačije nego u zadnje vrijeme igrača manje, Perrone niti jednom nije bio vanjski igrač u obrani, već je većinom bio srednji i prvoj liniji. Manje su pomagali bočno. Jug je zabio 3/5 u prvom poluvremenu i 1/4 u drugom. A i taj jedan je bio neregularan na samom kraju, obzirom da je Rašović bio unutar 2 metra, ali ga je neki novi ruski sudac Golikov priznao. Prvo što je naučio, što je očito i potrebno za probijanje, je kompeziranje. Prethodno je u utakmici poklonio 2 igrača više Barceloneti (prvi i šesti), pa je sad kao vratio. I Barceloneta je imala 4/9 kao i Jug, s tim da u zadnjoj četvrtini nisu imali niti jednog igrača više. Kad su poveli s 3 razlike (2. napad u toj četvrtini), a pogotovo malo kasnije i 8:4, nisu ni igrali napade nego su samo trošili po 30 sekundi.

Bijač je imao niz dobrih obrana, ali ovaj put i tri reakcije ispod svog renomea. Prvi i zadnja dva gola, sva tri na zonu s desnog vanjskog, mogao je i morao bolje reagirati.

 

Obje momčadi igrale su jako dobre obrane. Jug je ostao bez gola od polovice druge četvrtine pa od malo više od 3 minute do kraja, preko 17 minuta. Zanimljivo da je za Barcelonetu 8 različitih igrača zabilo po gol (Munarriz nije).

Barceloneta je ovom pobjedom osigurala najmanje drugo mjesto u grupi. Za više moraju pobjediti u Pireju. A osim tog iznimno teškog zadatka još moraju dočekati i kiks Olympiakosa u Moskvi. Prvo mjesto u ovoj grupi nosi puno, Spandau u četvrtfinalu te izbjegavanje i Pro Recca i Szolnokija sve do finala.

 

Još jednom treba istaknuti promašeni peterac kao prekretnicu utakmice.

 

Barceloneta - Jug Croatia osiguranje                      8:6 (3:2, 1:2, 2:0, 2:2)

suci: Stavridis (Grč), Golikov (Rus)

Barceloneta: Lopez (9), Famera 1, Granados 1, Munarriz, Vrlić 1, Larumbe, Paul, Fernandez 1, Tahull 1, Perrone 1(1), Mallarach 1, Bustos 1, Linares. Trener: Jesus Martin.

Jug: Bijač (12), Macan, Fatović 2(0), Lončar, Joković, Garcia, Ivanković, Rašović 1, Renzuto 1, Pavličević, Benić 2, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne pogreške: Bar 10, Jug 10

peterci: Bar 1/1, Jug 0/1

Igrač više: Bar (2/3+1/3+1/3+-)= 4/9 (44%), Jug (1/3+2/2+0/1+1/3)= 4/9 (44%)

Obrane: Lopez (3/5+2/4+1/1+3/5)= 9/15 (60%); Bijač (6/9+2/3+3/5+1/3)= 12/20 (60%)

zarađeni peterci i igrači više:

Bar

Vrlić: 6 iv

Tahull: 5m + 1iv

Munarriz i u plivanju: po 1iv

Jug

Lončar: 5m + 3iv

Lozina i Rašović: po 2iv

Renzuto i u plivanju: po 1iv

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 02 Travnja 2018 02:53
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo