Početna Pogled s desna [EUROPA KUP] Hrvatska - Crna Gora 10:5
[EUROPA KUP] Hrvatska - Crna Gora 10:5 PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Subota, 07 Travnja 2018 09:05

 

Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 10:5 i može se reći da je bila duplo bolja u ovoj utakmici. Po očekivanju treće kolo i susret između Hrvatske i Srbije odlučiti će pobjednika grupe koji ide u finale protiv Španjolske koja je to osigurala i prije posljednje utakmice.

 

 

Odlična igra bekova, posebice Macana, a i Bušlje koji je bacio mrlju crvenim kartonom u zadnjoj minuti. Crna Gora je nedopustivo za ozbiljnu momčad dozvolila 3 potpuno ista gola Jokoviću s igračem više s desnog vanjskog. Odlično je vidjeti Mara ovako poduzetnog u šuterskom dijelu, izvrsnih 4/4 u realizaciji. I puno lošije momčadi bi morale prepoznati takve situacije. Fatović je opet bio izvrstan, uz spektakularani dribling protiv Ivovića. Uplivavanje iz ničega za gol, kontra, dva izborena igrača više. Nastavlja s igranjem u velikoj formi. Osim što je Crna Gora bila jako loša s igračem manje  - realizacija Hrvatske 5/6 do pred kraj treće četvrtine - jednako takva je bila s igračem više. Upisali smo im dvije realizacije od 8 iako su obje bile već nakon što bi se isključeni igrač vraća u formaciju. Nisu imali nijednu dobru akciju, već su i ta dva gola zabili više slučajno.

 

Utakmica je otvorena ozljedom Macana odmah u prvom napadu, ali vratio se u igru i prije kraja prve četvrtine. Crna Gora je propustila dva igrača više, a Hrvatska čisti zicer; nakon tranzicije Lončar je na trenutak sam na 4 metra po sredini gola, a Garcia mu pravovremeno dodaje loptu. Uskoro smo i poveli golom Garcie na zonu, a na 2:0 dovodi nas Vukičević s igračem više iz kontre. Fatović je ponovno pobjegao u kontru, odlično je zaradio i izbačaj igrača koji mu je plivao po leđima, a onda je Vukičeviću zadaća bila lagana. Joković je zabio s igračem više odličnim udarcem s desnog vanjskog, a Crna Gora u doslovno zadnjoj sekundi zabija za 3:1.

Hrvatska je već u uvodnih 8 minuta usmjerila utakmicu u svoju korist i već tada se vidjelo da je Crna Gora za nijansu slabija u svakom segmentu igre.

 

Na početku druge četvrtine fenomenalan udarac Draška Brguljana, sa srednjeg vanjskog na zonu, u same rašlje i sada je samo 3:2. Dobar dio ove četvrtine Crna Gora je izgledala bolje nego u prvoj, ravnopravna Hrvatskoj u igri. Ali nedopustivo je da ozbiljna momčad primi 3 gola na potpuno identičan način, a pogotovo 3 od 5. A to se uskoro dogodilo jer je Maro Joković zabio još dva puta s igračem više s desnog vanjskog, oko bloka u dijagonalu nakon 2-3 cima nakon što nitko ne bi izašao prema njemu. Ovu četvrtinu, a i cijelu utakmicu obilježio je spektakularni dribling u vodi Lorena Fatovića i to protiv jednog Aleksandra Ivovića. Potez za pamćenje:

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

Najefikasnija četvrtina, čak 4:3. Krenulo je od A. Radovića na zonu ispod ruke Bijača u prvom napadu. Odmah uzvraća Vrlić sa stative (asist Vukičević) s igračem više. Crna Gora opet igra iznimno loše igrača manje jer im je Vrlić ostao sam na stativi na isteku akcije i kad je tome prethodilo i krivo dodavanje koje je usporilo akciju i šut nakon kojega je Garcia kupio loptu i bio van položaja na kojem je opasan. Opet fenomealno uplivavanje Fatovića i na idealno dodavanje Garcie još jedan gol. Gotovo da nema nijedne jače utakmice ove godine u kojoj Loren nije zabio po jedan gol na ovaj način i bar jedan iz kontre (danas je to omogućio Vukičeviću). Nakon što je Crna Gora promašila još jednog igrača više, Joković iz polukontre zabija već četvrti gol za 8:3. Već je Bijač obranio šut Spaića sa stative s igračem više, ali iz drugog pokušaja Đurđić zabija s krila. Vukičević zabija na zonu. Još jedan gol Đuričića, ovaj put iz uplivavanja.

 

U zadnjoj četvrtini 2 uzastopna promašaja Hrvatske s igračem više i spuštanje postotka do tada izvrsne realizacije. Crnogorci su nastavili u svom stilu bez izrađenih akcija i samo jedan gol i to u zadnjoj minuti. Buljubašić je šutirao na isteku napada, a blok beka je u potpunosti promijenio smjer lopte i tako je postavljeno konačnih 10:5. Najbitnije se dogodilo malo prije tog gola kada je Bušlje u mrtvom vremenu (Tucak je zvao time out) plivao po bazenu hvatajući Spaića i zamahujući šakama iznad vode. Zasluženo je dobio crveni karton i kako do nas dopiru informacije iz Rijeke neće imati pravo nastupa danas protiv Srbije. Velika glupost Bušlje.

 

Rijeka

Hrvatska - Crna Gora                     10:5 (3:1, 2:1, 4:3, 1:0)

Suci: Szekely (Mađarska) i Colombo (Italija).

Hrvatska: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 4, Buljubašić 1, Vukičević 2, Bušlje, Marinić-Kragić, Vrlić 1, Šetka, Garcia 1, Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 1, Baničević, Petković, Đ. Radović, A. Radović 1, Popadić, Đurđić 2, Ivović, Klikovac, Čučković, Spaić 1, Šćepanović. IZBORNIK: Vladimir Gojković.

 

Igrač više: Hrv 5/9, CG 2/8

Posljednja izmjena Subota, 07 Travnja 2018 09:08
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo