Početna Pogled s desna [EUROPA KUP] Hrvatska preko Srbije u finale

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: gd-jpeg, libjpeg: recoverable error: Premature end of JPEG file in /home/dancehr/public_html/plugins/content/jwsigpro/sigpro_engine.php on line 72

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: '/home/dancehr/public_html/images/stories/fotogalerije/ostali_vaterpolo/20180407-hrv-srb/2335.jpg' is not a valid JPEG file in /home/dancehr/public_html/plugins/content/jwsigpro/sigpro_engine.php on line 72

Warning: imagepalettecopy() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /home/dancehr/public_html/plugins/content/jwsigpro/sigpro_engine.php on line 150

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /home/dancehr/public_html/plugins/content/jwsigpro/sigpro_engine.php on line 156
[EUROPA KUP] Hrvatska preko Srbije u finale PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a & mk   
Nedjelja, 08 Travnja 2018 11:17

 

izvor: www.wpdworld.com

Hrvatska je treći put uzastopce pobijedila Srbiju; ovaj put 8:7 za ulazak u finale Europa kupa u Rijeci uz značajnu sudačku pomoć mladog i neiskusnog sudačkog dvojca Gomez - Colombo.

 

 

Loren Fatović je i u reprezentativnoj kapici postao ključni igrač i danas je riješio utakmicu. Prvo je zabio ključni gol, opet iz ničega, da se na vrijeme pokrenemo nakon što smo bili 12 minuta bez gola, pa je još na kraju zabio zadnja dva. Bijač je bio standardno odličan, a i Vukičevića treba istaknuti. Garcia je imao fenomenalan potez u obrani koji je donio još jednu kontru i gol za 3:4.

Bili smo oslabljeni za neigranje Bušlje (kažnjen za ovu utakmicu zbog ekscesa u prošloj) čije je mjesto moralo ostati prazno. Kao što znamo nema ni Sukna. S druge strane nije bilo Prlainovića, Stefana Mitrovića, Ranđelovića i Ubovića.

Hrvatska je nakon niza godina i teških poraza od Srbije tako došla do treće uzastopne pobjede. Iako, nikad nismo ozbiljno brojili rezultate iz Svjetske lige, tako i ove dvije pobjede iz Europa kupa nisu neko mjerilo. Ali, sigurno je lakše ući u iduću utakmicu sa saznanjem i iskustvom iz tri prethodne pobjede. Iako, u eventualnom susretu u Barceloni sigurno nećemo imati ovako suđenje kao sinoć.

 

 

Nismo baš dobro ušli u ovu utakmicu, Srbija je povela 3:1 nakon prve četvrtine. Još je i Bijač u jednom napadu s igračem manje dva puta fenomenalno obranio. Srbije je povela iz polukontre Filipovića odmah u svom prvom napadu, a Joković je iz vrlo slične situacije uzvratio. Srbija zabija i dva igrača više, opet Filipović s desnog vanjskog i Pjetlović iz sretnog odbijanca sa stative nakon što je Bijač još jednom izvrsno obranio. Hrvatska je propustila sva 3 igrača više koja je imala u tom periodu. Zanimljivo je bilo, s taktičke strane, primjetiti da je Jakšić zaradio dva igrača više tako što je po dolasku u napad uplivavao protiv Lončara i Vrlića.

 

I u drugoj četvrtini smo jednako loši u napadu, sada nismo zabili niti jedan gol. Od početka utakmice nanizali smo 5 igrača više bez realizacije. Dva smo izradili na prvu stativu gdje su Benić pa Lončar bili potpuno sami, ali nisu zabili. Srbija je igrala dosta plitku zonu, ali naši vanjski igrači nisu bili opasni, ni šuterski, a ni s eventualnim ulascima na drugog sidruna (to nismo ni pokušavali), tek je jednom Vukičević opasno uplivao, ali nije uspio zabiti.

Cijelo vrijeme od početka utakmice komentatorski dvojac Živković - Burburan priča o sucima i suđenju na našu štetu, a niti spomen na velike greške protiv Srbije (o komentatorima ćemo kasnije). Hrvatska je preživljavala u prvom poluvremenu dijelom zahvaljujući i sucima. Poptuno bezrazložno su poništili čak dva gola Srbiji, oba šutevi iz faula; prvo Filipoviću, a nešto kasnije i Mandiću (gdje su sudili izbačaj Šetke). Mandić je ovu drugu grešku kompezirao zabivši toga igrača više. Osim toga Drašović je promašio čisti zicer s lijevog krila sa 3 metra potpuno sam tako da se Hrvatska do poluvremena nekako dovukla sa 1:4.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

Treća četvrtina donosi početak preokreta. Zabili smo čak 3 gola. Odmah u prvom napadu Hrvatske, Fatović iz ničega, na ne do kraja postavljenu obranu (njegov čuvar se malo povukao jer je sidrun bio dobro postavljen nakon dolaska u napad), sa lijevog krila zabija gol nakon što smo više od 12 minuta bili bez gola (dosta je i Gojko Pjetlović pomogao lošom reakcijom). Iznimno bitan gol odmah na startu da se navrijeme vratimo u utakmicu i promjenimo ritam i tijek događanja. Polovicom četvrtine zabija Vukičević iz kontre 2 na 1, ali najradije bih ovaj gol upisao Garciji. Oduzeo je loptu bez faula u obrani (iskočivši sa svog igrača na drugog protivnika) i preplivao cijeli bazen s loptom i onda prebacio na samog Vukičevića. Nije Savić pozvao time out već je ubacio 4-5 igrača s klupe. Promašili smo igrača više za izjednačenje (Tucak je dobro zvao time out, ali Šetka krivo dodaje lopte nakon nekoliko dodavanja). Kasnije smo, na kraju četvrtine konačno zabili igrača više nakon što smo prvih 7 akcija propustili. Srbija je zabila preko Pjetlovića s prve stative također s igračem više. Srbija više nije toliko uplivavala, nisu se Filipović i Mandić moglo toliko oslobađati za udarce iz faula, a i s igračem više su imali već drugu akciju koju je završavao Viktor Rašović s desnog krila što i nije, blago rečeno, najbolji izbor za Srbiju.

Hrvatska se u potpunosti vratila u utakmicu i sad je bilo iznimno bitno tko će zabiti prvi gol u zadnjoj četvrtini; hoće li Srbija opet otići na +2 ili će Hrvatska nakon 1:1 uspjeti opet izjednačiti.

 

Zabila je Hrvatska, i to ne jedan, nego dva i povela! 6:5 nakon što je Vukičević imao dva odlična poteza, prvo asist Lončaru na stativu s igračem više pa sam s lijevog vanjskog nakon atipične pogreške za Srbiju. Naime sidrun je malo kasnio i hvatao po običaju najdesnijeg igrača u vanjskoj liniji, ali su ostali igrači kasnili u prebacivanju u lijevo i Vukičević je bio sam iako je bilo jednako igrača, čini mi se 5 na 5. Odmah je uzvratio Filipović iz faula. Propustila je Srbija dvije prilike s igračem više (Strahinja u unutarnji dio stative i obrana Bijača sa stative) za novo vodstvo, a sada opet slijedi Fatović. Prvo odlična obrana na Strahinji i prisiljavanje na predaju lopte i dva gola za rješavanje utakmice. Pobjegao je u kontru 1 na 0 nakon igrača manje i zabio za 7:6, uzvraća Ćuk s igračem više za novo izjednačenje. I na kraju Fatović realizira igrača više s lijevog krila na prebačaj Garcie za konačnih 8:7. Imala je Srbija još jednog igrača više za izjednačenje, ali je Strahinji poništen gol s lijevog krila. U zadnjih 30 sekundi, Mandić je s krila ušao kao drugi sidrun i nije htio pustiti loptu već je išao na realizaciju, ali je Bijač i to zatvorio.

 

Spomenuli smo poništeni gol Strahinji zbog 2 metra iako je 10 sekundi napada s igračem više bio na istom mjestu i čekao loptu. Kamere nisu dobro postavljene da bi se moglo sa sigurnošću reći je li ili nije bio u 2 metra, ali dojam je (pre)stroga odluka sudaca. Prethodno je potpuno bezrazložno poništen još jedan gol Mandiću iz faula (opet je suđeno isključenje Šetki koje je Ćuk realizirao). Tako da smo došlo do čak 5 poništenih golova Srbije. Nisam nikad gledao utakmicu u kojoj je jednoj momčadi poništeno 5 golova. 3 sigurno pogrešno, a za 2 se nije moglo dobro vidjeti u prijenosu, iako... Uz to Srbiji su bekovi čak 9 puta isključivani bez lopte. Od 12 isključenja Srbije samo je jedno suđeno tamo gdje je lopta! S druge strane Srbija je morala dodati loptu svojim sidrunima da bi dobila igrača više, tako su čak 7 puta na taj način zaradili priliku. Dva puta je Jakšić iskoristio prednost u brzini i pobjegao sidrunima koji su ga potegnuli kad je došao u situaciju ispred Bijača da je u dobroj prilici da primi loptu. I još su 3 puta zaradili igrača kad su naši igrači ometali šut Filipovića i Mandića (dva puta je poništen gol). Sve u svemu, kad bi htjeli bit pristojni rekli bi domaćinsko suđenje. Kad bi htjeli bit imalo realni upotrijebili bi neku drugu riječ. Ali to je valjda došlo u paketu s dobivanjem domaćinstva ovog turnira. Zato je LEN vjerojatno i delegirala nepoznate i neiskusne mlade suce, Davida Gomeza (Špa) i Raffaele Colombo (Ita).

 

I sad dolazimo do još apsurdnijeg dijela, komentatorskog dvojca Živković - Burburan. Od početka utakmice krenuli s kuknjavom na suđenje, jer su suci po njima sudili protiv Hrvatske. U najboljoj maniri Ivice Blažička iz davnih dana dok je prenosio i vaterpolo. On nije ni tada ni danas  opće razumio ovu igru, ali od ovog dvojca nisam očekivao da budu toliko neprofesionalni. Ajde, u situaciji ili dvije malo subjektivno prokomentirati neku odluku, ali da u ovoj utakmici vide bar 10 spornih odluka (a od kojih najmanje 8 nisu uopće dvojbene) na štetu Hrvatske, a uopće se ne obazru na 5 poništenih golova protivniku, na razliku u kriteriju dosuđivanja izbačaja. Možda najbolji primjer, iako bi ih kažem barem 10 mogli istaknuti, je isključenje Lončara na Pijetloviću. Dodana je lopta na srpskog sidruna i Lončar je imao ruke u zraku, pa ih je zatim spustio  i očigledno povukao protivnika za vrat kako bi ga spriječio i nakon usporene snimke u kojoj se sve to lijepo vidi, komentator opet ima primjedbu na sudačku odluku.

 

Čak je i Živković istaknuo da je LEN delegirala ova dva neiskusna suca, a on tu na tribinama vidi barem 8 zvučniji sudačkih imena koji bi bili bolji izbor za ovu utakmicu. Ali u kontekstu suđenja na štetu protiv Hrvatske. Burburan je dodao “Zašto ne primjene jednak kriterij, zašto se za naše igrače sudi isključenje za slabije kontakte” Pitao bih ga nakon ovoga, a koji su to naši?

Prije početka utakmice kazao je i Bušlje je prestrogo kažnjen zbog verbalnog delikta - a naš kapetan je naganjao protivnika po terenu tijekom mrtvog vremena, u time outu i kad ga je sustigao trebao je cijeli niz igrača da ga spriječi da ga ne dohvati šakom. Takve poteze ne treba kažnjavati? Mislim da bi ih u tom slučaju bilo dosta više u buduće.

 

 

Hrvatska je imala jako dobru tranziciju, zabili smo čak 5 golova što iz kontri, polukontri ili odmah nakon tranzicije. To je velika snaga ove momčadi nakon ulaska u momčad prije svih Fatovića, nešto ranije i Garcie. Imali smo katastrofalnu realizaciju igrača više, 3/12 s tim da je drugi dio značajno bio bolji (0/7 pa 3/5 od pred kraj treće četvrtine). Srbija je imala obrnutu situaciju, od 3/6 u startu preko 2/8 u preostalom dijelu utakmice. Osim tih 5 golova s igračem više, zabio je Filipović još po jedan iz polukontre i jedan iz faula (jedan ipak nisu poništili).

 

EUROPA KUP FINAL8

Rijeka

Hrvatska - Srbija               8:7 (1:3, 0:1, 3:1, 4:2)

Suci: David Gomez (Španjolska) i Raffaele Colombo (Italija).

Hrvatska: Bijač (12), Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 1, Buljubašić, Vukičević 2, -,  Benić, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.

Srbija: G. Pijetlović (8), Mandić 1, V. Rašović, Drašović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović 3, Subotić, S. Rašović, B. Mitrović. Izbornik: Dejan Savić.

 

Igrač više: Hrvatska (0/3+0/2+1/3+2/4)= 3/12 (25%), Srbija (2/4+1/3+1/3+1/4)= 5/14 (36%)

Obrane: Bijač (4/7+3/4+3/4+2/4)= 12/19 (63%); G.Pjetlović (3/4+1/1+3/6+1/5)= 8/16 (50%)

Zarađena isključenja:

Hrv

Vrlić i Lončar po 5iv

u plivanju: 2iv

Srb

Pjetlović: 6iv

Mandić: 3iv

Jakšić i Lazić po 2iv

Filipović: 1iv

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Nedjelja, 08 Travnja 2018 11:35
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo