Početna Pogled s desna [JVL] Jug najbolji treći put u nizu
[JVL] Jug najbolji treći put u nizu PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Nedjelja, 15 Travnja 2018 01:29

 

Bez ijednog poraza, sa 20 pobjeda u sezoni Jug je osvojio treći naslov najboljeg u Jadranskoj ligi u nizu, četvrti ukupno i postao najuspješnija momčad ovog natjecanja koje je ove godine doživjelo 10. izdanje.

 

 

Finalna utakmica bilo kojeg natjecanja, bilo kojeg sporta ili igre, nudi dvoboj dva najbolja. Jedna od najvažnijih komponenti zanimljivosti sporta je neizvjesnost. A to ni ove godine nismo imali u ovom natjecanju. Mladost je bila potpuno nedorastao protivnik i Jug je blitzkrigom od dvije minte na kraju prve i početku druge četvrtine riješio utakmicu kada je sa 4 gol otišao na čak 6:1 nakon 10 minuta igre. Do kraja je samo bilo pitanje vremena i koncentracije glede konačnog rezultata, odnosno razlike u korist Juga. Stoga, nije bilo lako koncentrirano pratiti utakmicu sa tribina iako je Jug i njegovi pojedinci ponudili nekoliko spektakularnih poteza.

 

U tih prvih 10 minuta, Jug je imao 4 igrača više od kojih je 3 realizirao, sve sa krilnih pozicija u prvi Marcelićev kut, preko i kroz blok (dva puta Zović jednom Paškvalin), redom Renzuto, Joković pa Fatović. Jug je u tom periodu imao 4 čiste kontre; 3 gola i izboreno isključenje kada je Fatović predriblao i golmana Marcelića što se vidi u videu:

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

S druge strane Mladost je bila potpuno nemoćna u napadu, na bilo koji način. Igrača više nisu realizirali čak ni kad su imali 2 igrača više, a tek su petu akciju, sredinom treće četvrtine uspjeli realizirati.

 

Nakon tih 6:1, Jug odlazi i na 10:3 i onda slijedi malo opuštanje do konačnih 15:8. A tijekom utakmice vidjeli smo cijeli niz i atraktivnih i kvalitetnih poteza. Od spomenutog driblinga Fatovića, preko Renzutovog gola za 9:3 sa 4-5 metara s glavom ispod vode s igračem na vratu. Renzuto je prodao i suhi list u kontri. Renzuto se istaknuo i sa nekoliko oduzetih lopti u obrani na vanjskim pozicijama. Jednako tako i Garcia je nekoliko puta odličnim iskocima presjekao dodavanja u obrani, a u napadao pravodobno dijelio asistencije. Bijač je imao dosta odličnih obrana, i peterac Bukiću. Jedini minus Jugašima ide što su nastavili nevjerojatni niz promašaja peteraca, opet Fatović, a ovaj put i Macan. Možda će na final8 u nekoj utakmici odlučivati i peterci nakon utakmice. Pitanje je samo koncentracije i smirenosti jer svi ti igrači inače izvrsno izvode peterce, a Bijač će jednog ili dva uvijek skinuti.

 

U Mladosti jedini kvalitetni potezi dolazili su od Markovića i Bašića. Posebno dobar bio je drugi Bašićev gol u same rašlje. Kasnije je Bašić imao niz pogrešaka, i kad mu je Fatović potopio loptu iako je bio 4 metra desno (znači u vidnom polju) od njega u kontri 6 na 5 i nekoliko drugih pogrešaka. Imao je i Bukić niz grešaka u obrani nakon kojih su padali golovi. Najočiti kad nije prešao na Jokovića na krilo i zatvorio situaciju kad i nije bilo kontre već su dva igrača čuvali Garciu, a Joković je ostao sam.

 

Igra Fatovića plijeni, igra lakoćom, zabija lakoćom, a na sve je nadodao i značajno bolji vanjski šut nego na početku sezone o čemu smo pisali i lanjske i ranije ove sezone. Sada i sa čovjekom na ramenu, sa 5-6 metara njegovi udarci su iznimno opasni. Da ne govorimo o situacijama kad ima nešto prostora. Danas je i Renzuto zabio 4 gola. Pokazao je ono u čemu je izvrstan, udarac s igračem više s krila, kada ga se izolira 1 na 1 protiv bloka. Jučer je minutažu imao Žuvela koji je nedavno napunio 16 godina, a danas je red bio na Luki Stahoru koji će tek iduću sedmicu napuniti 16. Ljevak, očito već sad izvrsnog udarca koji je i u finalu zabio gol s krila, kroz uši Marceliću.

 

 

S druge strane imamo suprotan primjer, Franko Lazić je lani naznačio ogroman potencijal. Već je stigao nadomak ili i na širi spisak reprezentacije. Što je još važnije i danče.hr je i prepoznao kvalitetu i pisao da je to igrač kojega Mladost mora izbaciti do nivoa nositelja igre u reprezentaciji. Ali ovu sezonu sada 20-godišnji Lazić treba što prije zaboraviti, a treneri ga vratiti u centar zbivanja igre Mladosti.

 

Xavi Garcia je u velikom nizu, ovo mu je već 6. trofej zaredom u ovom natjecanju, nakon 3 s Primorjem stigle su 3 lige i sa Jugom.

 

Finale Triglav jadranske lige

Jug Croatia osiguranje – HAVK Mladost                  15:8 (4:1, 4:2, 3:3, 4:2)
Suci: Andrej Franulović (Rijeka) i Dragan Štampalija (Šibenik).

Jug: Bijač, Macan, Fatović 4(0), Lončar 1, Joković 2, Garcia 1, Ivanković, Rašović 1, Renzuto 4, Pavličević 1, Benić, Lozina, Jarak, Stahor 1. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Mladost: Marcelić, Radu 1, Zović, Bajić, Biljaka, Bukić (0), Marković 3, Lazić, Herceg, Paškvalin 1, Valečić, Bašić 2, Jukić, Miloš 1. Trener: Zoran Bajić.

Osobne greške: Jug 11. Mla 13

Igrač više: Jug 7/11, Mla 4/9

Peterci: Jug 0/2, Mla 0/1

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 Travnja 2018 01:36
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo