Početna Pogled s desna Barceloneta ne želi drugo mjesto
Barceloneta ne želi drugo mjesto PDF Ispis
(10 ocjena, prosjek: 3.20 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Subota, 28 Travnja 2018 14:00

Brescia je u današnjoj utakmici pobijedila u Barceloni 7:5 i na taj način osigurala final8. Barceloneta je porazom odlučila izbjeći drugo mjesto koje joj je donosilo Szolnoki pa Pro Recco.

 

 

Barceloneta se, blago rečeno, nije previše trudila u današnjoj utakmici što se vidi po mnogo atipičnih detalja i za njih i za protivnika. Za početak, branio je rezervni golman Linares, koji i nije bio loš (Lopez nije branio ni u prošlom kolu, a ni na Europa kupu). Puno više indicija, da ne napišemo činjenica, u namjerno izbjegavanje drugog mjesta, ponudila je igra u polju. Brescia inače gotovo sve golove zabija s igračem više i to joj je praktički jedina napadačka opcija. Suci im izlaze u susret i sve njihove utakmice obiluju isključenjima bez lopte. Danas nije bilo tako (samo 6 igrača više Brescie), iako je bilo nekoliko nebuloznih odluka Schwartza i Koryzne:

-        prelazak preko glave Vrlića kada mu je dodana lopta samo obično isključenje

-        Vrlić okrenut prema golu Brescie s loptom u ruci, pušta je dok mu bek jaše po glavi, ali suđeno samo isključenje umjesto peterca

-        umjesto kontrafaula Muslima isključenje Famere

-        itd...

 

Brescia je zabila samo 2 gola s igračem više, a čak 5 s jednakim brojem igrača. I to nijedan preko Janovića koji je od sada bio jedini donekle opasan iz takvih situacija. S druge strane Barceloneta je imala realizaciju 1/11 i bez svojih tipičnih akcija. Inače ako pogledamo njihove utakmice, puno drugačije igraju s igračem više i imaju značajno bolju realizaciju (unazad redom protiv OSC 4/9, Jug 4/9, Din 4/9, Hann 6/8, Hann 8/13, Din 5/10 itd…). I te neke promašene akcije budu dosta dobro izrađene, ali uz protivničku odličnu reakciju, bilo bloka bilo golmana ostanu nerealizirane. Sada smo gledali i nebulozna dodavanja čak i Perronea prema stativama, ili loše i sporo kruženje lopte oko zone.

 

Ni u obrani nije bilo žara, čak ni kad su došli na 5:6 na kraju treće četvrtine. Osim što se pokušavaju spustiti na treće mjesto doveli su u nezavidnu situaciju i neke druge. Jer Brescia je došla do 3 neplanirana boda. Imamo nekoliko raspleta:

 

 

  • pobjeda Dinama popodne protiv Olympiakosa koji je sada sigurno prvi znači da će se u zadnjem kolu Jug i Dinamo međusobno boriti tko je četvrti putnik na F8 iz ove grupe. Jugu će trebati pobjeda i s njome će otići na drugo mjesto. Već s neriješenim Jug ispada jer će u krugu s Bre i Din (svi troje bi imali po 26 bodova) biti najlošiji (Din 6 bodova, Bre 5 bod, Jug 4 boda). Neriješeno bi osim Juga doma, ostavilo Barcelonetu na drugom mjestu. Pobjeda Dinama u Gružu odvela bi moskovsku momčad na poziciju broj 2.
  • u slučaju da Dinamo ne pobjedi Olympiakosa Jug bi mogao s neriješenim u zadnjem kolu ostaviti Barcelonetu na drugom mjestu, ali bi živio opasno jer bi ih poraz od Dinama izbacivao sa F8.

 

 

Ovakvim nastupom Barcelonete oštećeni su Dinamo ili Jug jer će Brescia pobjedom na domaćem bazenu protiv Hannovera u zadnjem kolu i sa osvojenih 26 bodova osvojiti sigurni plasman na final8.

 

13. kolo Lige prvaka

Grupa A

CNA Barceloneta - AN Brescia     5:7 (0:2, 2:2, 3:2, 0:1)

suci: Schwartz (Izr), Koryzna (Polj)

Barceloneta: Lopez, Famera, Granados, Munarriz 2, Vrlić, Larumbe, Paul, Fernandez, Tahull, Perrone 2, Mallarach 1, Bustos, Linares. Trener: Jesus Martin.

Brescia: Del Lungo, Guerrato, C.Presciutti, Guidi, Pasković 1, Rizzo 1, Muslim 2, Nora 2, N.Presciutti, Bertoli, M.Janović, Vukčević 1, Moretti. Trener: Alessandro Bovo.

 

Isključenja: Bar 6, Bre 12

Igrač više: Bar (0/2+0/3+1/3+0/3)= 1/11 (9%), Bre (1/1+0/2+1/1+0/2)= 2/6 (33%)

napomena: Bar je jednom promašila 2 igrača više

Posljednja izmjena Subota, 28 Travnja 2018 14:00
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo