Početna Pogled s desna [F8 2018] Izjave nakon polufinala
[F8 2018] Izjave nakon polufinala PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor administrator   
Subota, 09 Lipnja 2018 14:46

 

Nakon polufinalnih utakmica uzeli smo izjave od Bijača, Kobešćaka, Filipovića i Lončara. Nakon prve utakmice čekali smo i Bušlju i Obradovića, ali su nam uspješno eskivirali.

 

 

Prvo smo zaustavili Luku Lončara koji je jedva izdržao 20-ak sekundi izjave.

Andrija: Kratki komentar utakmice, ponajviše onog ključnog detalja koji je sve prelomio?

Lončar: A ne znam, evo sudac mi je rekao da je bila borba u mrtvom vremenu s tim da sam ja 20 sekundi vjerojatno bio ispod vode i borio sam se za goli život. Ne znam kako je to izgledalo iz vana, ali nisam ništa namjerno napravio nisam sam ga lupnuo. Jednostavno čovjek me je davio, ja sam se borio za život.

Vlašić: Snimka to i potvrđuje.

Luka: Eto, ja sam njemu rekao da pogleda snimku i nek vidi, ali sad je gotovo. Pobijedili su. Ja im čestitam. Bili su očito bolja momčad. Meni je jako teško, možda i najteže jer, uh, sam ostavio momčad.

 

I Lončar je okrenuo glavu jedva susprežući suze. Naravno da smo ga pustili s mirom. Još više nas je nakon svega toga snervao i Alexandrescu i Lonzi i Birri i cijeli ovaj sport kojega nam je Rudi Reš donio u Dubrovnik i na Danče.

 

Slijedeći na redu bio je kapetan Marko Bijač smo nasmijali pitanje je li očekivao brutaliti protiv Pro Recca u zadnjem napadu.

Andrija: Može li samo kratki komentar. Jeste li možda u zadnjih 20 sekundi očekivali da sudac sudit brutality protiv Pro Recca?

Bijač: (nakon smijeha) Ovdje u Genovi to stvarno nisam očekivao. To se događa jednom u 100 godina i baš se nama dogodilo prije dvije godine. Čestitam Reccu, zaslužena pobjeda.

Andrija: Taman kad ste proigrali i u napadu, kad se momčad posložila, poveli ste 5:4 i onda se umiješao sudac i isključujući, svaka čast Lozini, ali praktički jedinog igrača osim za vas za kojeg nemate zamjenu.

Bijač: U poluvremenu je Alexandrescu upozorio mene i Tempestija da će svaki faul koju bude prema glavi biti odmah direktan crveni karton. Ja stvarno s gola nisam vidio što se dogodilo, morat ću pogledat na snimci. Lonac je nama jako bitan, morali smo odigrati drugo de facto cijelo poluvrijeme bez njega. Nismo izdržali. Čestitam Reccu na zasluženoj pobjedi.

Andrija: Hvala i čestitke još jednom, na cijeloj sezoni.

Bijač: Hvala.

 

Dodatna zanimljivost i dokaz predumišljaja; Alexandrescu je čak i najavio da će dati crveni karton?!

 

 

Trener Kobešćak bio je miran i dojma sam iskreno zadovoljan na kraju sezone što je posložio momčad da se i u znatno oslabljenom sastavu u odnosu na prethodne dvije godine potpuno ravnopravno bori s najboljim momčadima u Europi.

Vlašić: Ono što nam snimka potvrđuje je gol kod 2:1 za 2:2, i ovo isključenje Lončara gdje se vidi da nije bilo. Je li to odlučilo?

Kobešćak je nešto kratko prokomentirao.

Andrija: Je li ima smisla igrati nakon crvenog kartona Lončara dalje utakmicu?

Kobešćak: Ima, ima! Ma gledajte, san je morao jednom završit. Morali smo se probudit iz toga da dobivamo iz godine u godine Recco. Bila je strašno fizički jaka utakmica od samog starta, i jučer isto tako. Nama fali dubine da bi mogli izdržati ovo bez grešaka. U ove sudačke stvari neću ulaziti. Ne mogu reći da nisu bile očekivane. Mislim da je pre fizička igra i da bi se trebalo to malo popraviti, sankcionirati. Dali smo sve od sebe. Mislim da je ovo nekakav vrhunac naših mogućnosti u ovakvom sastavu. Moglo je možda otići na našu stranu i onda tko zna što bi bilo sutra. Ja sam zadovoljan da smo se predstavili u ovom final eight-u u stvarno dobrom svjetlu, da smo odigrali najbolje utakmice sezone. Momčad se kroz cijelu sezonu gradila da bi došla do ovoga i do šanse da možemo ući u finale. U principu ja sam zadovoljan. Iako sam naravno malo tužan što nismo ušli, ja sam zadovoljan. I gradit ćemo s ove točke dalje igru.

Vlašić: Prilike za pobjedu je bilo, 5:4 pa šrauba Fatovića koju je Tempesti obranio?

Kobešćak: Pa nije to pobjeda... ima Recco toliko oružja. Kontranapade, vidjeli ste, šuteve iz faula, znači imaju oni previše oružja da bi to bila gotova utakmica. Oni su se bolje kretali od nas. Mi kad smo opalili dvije kontre ušli smo u utakmicu i prelomili, to je ono što nama fali. Ali ne može se, s ovakom fizikalijom, od nas očekivati da mi možemo stalno igrati u kontranapadu.

Andrija: Hvala.

Kobešćak: Hvala.

 

 

Nakon brojnih intervju na talijanskom Filipović je odgovorio i na nekoliko pitanja hrvatskog trojca (Total vaterpol, dubrovački i danče.hr)

Marko: Komentar utakmice?

Filipović: Očekivali smo prije svega isključenja bez lopte. Mislim da je Jug dobio jedno 10 ako ne i više isključenja bez lopte. Na to smo se spremili. I bitno je da nismo u toj fazi, odmah ranoj fazi igrača manje primili golove. Sve ostalo može ova ekipa podnijeti. Imali smo stvarno napornu utakmicu. Gledamo sad samo da se okrenemo prema finalu jer ovu utakmicu moramo ostaviti po strani. Izvući pouke, ali je najbitnije da se spremimo za Olympiakos.

Marko: Kako dobiti Olympiakos, možda najbolja obrana na svjetu u ovom trenutku?

Filipović: Kao što si i sam rekao, nemamo što da izgubimo. Najbolja obrana, tako da što god da odradimo mislim da će biti pozitivno. Mislim da imamo načina kako da riješimo, ali nećemo razmišljati previše o njima. Mislim da se ova ekipa treba posvetiti sama sebi i onda nema problema.

Andrija: Može li komentar isključujućih crvenih kartona za Lončara i Gitta?

Filipović: Apsolutno nemam komentara. Sudije odlučuju i daju odluke. Mi igrači zaista što god da se miješamo možemo samo naštetiti svojoj i suparničkoj ekipi. Stvarno, iskreno, nisam vidio o čemu se radi. Vidio sam samo da je sudac zaustavio igru. Tako da, stvari se događaju. Bilo je jučer dosta kontakata koji nisu bili sankcionirani s nama i Bresciom, neki jesu neki nisu, nažalost. Ja bih volio da bude malo sve jasnije, ali igramo vaterpolo. Do ovdje (pokazuje rukom) je van vode, sve ostalo ispod vode je na procjeni suca.

Andrija: Hvala

 

Filipović je čim je dobio pitanje umjesto o igraču manje ili više, kontrama, šutevima iz faula ili nekom četvrtom taktičkom detalju krenuo pričati o sudačkom kriteriju. Na pitanje o ključnoj sudačkoj odluci, ostao je bez komentara. Dvolično.

Posljednja izmjena Subota, 09 Lipnja 2018 14:47
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo