Početna Pogled s desna [REPREZENTACIJA] Poraz od Mađarske prije EP-a
[REPREZENTACIJA] Poraz od Mađarske prije EP-a PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Petak, 13 Srpnja 2018 12:02

 

Najvažnija vijest s ove pripremne utakmice bila je objava momčadi Hrvatske za EP. Mađari su to već ranije napravili, a kod naših nedoumica je bila jedino oko kapice broj 9 u kojoj nažalost neće biti Sandra Sukna. Na kraju, izbornik Tucak ju je povjerio Lovri Milošu.

 

 

Možda, tj. sigurno bi bilo bolje da se izbornik ranije odlučio objaviti momčad. Da je pres konferencija sazvana prije koji dan i da je i na taj način skrenuta pažnja javnosti, da su imena sponzora došla u medije još jedan put više. Ovako je sve bilo jasno samim sastavom momčadi u današnjem susretu.

 

Mađari su poveli 1:0 i kasnije izjednačili na 2:2. Nije se poprilično statično i u pozicijskim napadima i s igračem više. S obje strane. Mađari su igrali dosta plitku zonu, ali su imali jako puno blokova i na zonu i s igračem više. Nagy nije imao nijednu obranu jer ništa i nije dolazilo do njega. Oba gola koja smo zabili bilo je iz tranzicije gdje bi igrač (Vukičević pa Lončar) koji je zabio iskoristio malu prednost, a Garcia je u oba navrata idealno i u pravom trenutku dodao loptu.

S druge strane Mađari su s igračem više imali više prostora na lijevoj strani jer su dva ljevaka na desnoj bila više pokrivena. Ali nisu to iskoristili. Zabili su jednu od tri prilike, ali tada je Angyal imao situaciju 5 na 4 jer su dva igrača već bila krenula plivati na drugu stranu. Realno, sudac je poklonio tog igrača više na Bedu.

 

I u drugoj četvrtini nastavila se naša plivačka, tj. dominacija u tranziciji. Prvo je Fatović u polukontri, ali Nagy upisuje prvu obranu. Nešto kasnije Miloš ima čistu kontru, također s lijeve strane, ali ne pogađa gol. Bušlje je dominantan protiv Beda u par navrata, ali nešto kasnije Bedo zarađuje igrača više protiv našeg kapetana.

Što se tiče Mađarske, prvo je bezrazložno poništen gol Vamosu iz faula, a onda je Angyal ostao potpuno sam cijelu vječnost na drugoj stativi i zabio je lakoćom. Nešto kasnije drugi gol na zonu sa srednjeg vanjskog, ovaj put Batorija koji je nakon sezone u kojoj je bio potpuno zapostavljen u Szolnoku jer je samo uskakako odmoriti na kratko Prlainovića i Youngera, već na F8 (kada je zbog ozlijede izostao Prlain) pokazao da je opasan u napadu.

Na kraju četvrtine smo i mi zabili, Garcia nakon 2 asista sada fenomenalno, u same rašlje zabija na zonu sa desnog vanjskog. Prethodno smo imali igrača više koji je bio znatno bolje odigran nego prva dva gdje je lopta bila puno prespora. Sada dobra akcija, na kraju prebačaj na lijevo krilo, ali Šetka ne zabija.

 

Treću četvrtinu otvorio je Vrlić ogromnim promašajem kada je dobio loptu i psred i bio je licem okrenut prema Nagyiju. Kasnije je upalo u oči da je Buljubašić kao desni vanjski išao na realizaciju protiv zone i kad nije bio primoran na to. Nakon 3 cima pogodio je u blok. Fatović nije zabio na prebačaj nakon još jedne situacije nakon tranzicije, Nagy se odlično prebacio, a ni šut nije bio najbolji. Imali smo 3 igrača više, jednog smo zabili je jer Kovacs napravio ogromnu grešku i ostavio Lončara samog prije nego se obrana postavila i tu smo zabili za 4:4. Druga dva smo loše odigrali. Prvo spora lopta bez ikakvih zavlačenja, a ne kraju Garcia pokušava asistirati na stativu ali dodaje loptu Zalankiju. U drugoj situaciji smo zavlačili, ali nije se nigdje otvorio prostor i na kraju Miloš gubi loptu na desnom vanjskom.

S druge strane Mađari su promašili kontru (Zalanki) i propustili jednog igrača više kada je Vamos jako šutirao ali je pogodio prečku i drugog kad je Bijač obranio udarac sa stative Jansiku. Kasnije su nam zabili već treći gol (od 5 tada) na zonu sa srednjeg vanjskog, Angyal je pliskom (lopta se nije odbila nego samo klizla po vodi) prevario Bijača. nakon T.O. 0:17 do kraja Vamos je iz faula s desnog vanjskog zabio pored Šetke uz iznimno precizan i jak udarac. I tako su Mađari otišli na +2.

 

U zadnjoj četvrtini nije bilo golova, a ni pretjerano kvalitetnih poteza. Sve u svemu jedna prava prijateljska utakmica u kojoj se vjerojatno i nije htjelo nešto više pokazati u napadačkom dijelu. Šteta zbog poraza na domaćem bazenu. Mi smo bez Sukna ostali bez klase, najboljeg igrača, onoga koji i druge čini boljima. Mađarima je otišao Denes Varga, nema ni prvog sidruna Haraia, otišao je i Hoszny, Gor Nagy, Decker. Ukupno je 6 novih igrača, a odlaskom prva dva nabrojena ostali su bez dvije klase. Ne bi trebali biti u krugu osvajača medalja u Barceloni.

 

 

Hrvatska - Mađarska                     4:6 (2:2, 1:2, 1:2, 0:0)

Hrvatska: Bijač (7), Macan, Fatović, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Vukičević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.

Mađarska: Nagy (6), Angyal 2, Manhercz 1, Zalanki, Vamos 1, Mezei, D. Jansik 1, G. Kovacs, Erdelyi, Batori 1, Bedo, Pohl, Vogel. Izbornik: Tamas Marcz.

 

Isključenja: Hrv 7, Mađ 7

Igrač više: Hrv (0/2+0/1+1/3+0/1)= 1/7 (14%), Mađ (1/3+1/1+0/2+0/1)= 2/7 (29%)

Obrane: Bijač (3/5+1/3+1/3+2/2)= 7/13 (54%), Nagy (0/2+1/2+2/3+3/3)= 6/10 (60%)

Golovi s 2m, izboreni peterci i igrači više:

Hrv

Lončar 3iv

Vrlić 2iv

Fatović 1iv

Vukičević 1iv

 

Mađ

Mezei 2iv

Bedo 2iv

Zalanki 1iv

Vamos 1iv

Erdelyi 1iv

Posljednja izmjena Petak, 13 Srpnja 2018 12:04
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo