Početna Pogled s desna [EP 2018] Turska žalost na velikoj sceni
[EP 2018] Turska žalost na velikoj sceni PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Srijeda, 18 Srpnja 2018 12:19

 

Hrvatska je pobjedila Tursku u drugom kolu EP-a 23:2. Bila je to prava antipropaganda vaterpola i šteta što ovakve utakmice gledamo na ovom natjecanju.

 

 

Hrvatska je zabila većinu golova iz kontri, na dodavanja na stativu i bez igrača više. Utakmica koja se ne može smatrati ni kao plivački trening. Najviše golova zabio je Miloš, šest, pa Fatović pet. Gotovo sve iz kontri.

 

Turski vaterpolo je u raspadu, samo 4 kluba ozbiljnije egzistiraju. Došli su s momčadi u kojoj imaju jednog 16-godišnjaka, jednog 18-godišnjaka, tri 19-godišnjaka, jednog 20-godišnjaka, jednog 21-godišnjaka itd. I ne zato što su ti mladi igrači talentirani, nego jer nitko od starijih nije želio igrati.

 

LEN bi trebao imati elitna natjecanja koja će plijeniti kvalitetom i zanimljivošću. I u klupskoj i u reprezentativnoj konkurenciji. Ta natjecanja bi trebala biti Liga prvaka i Europsko prvenstvo. A razvoj nekih zainteresiranih država i/ili klubova raditi tako da im educiraju trenere za rad s djecom, da ulažu novac u rad s mladima itd. A ako žele onda mogu izmisliti i neko natjecanje poput Europa kupa na kojem bi se i te slabije države mogle susretati s Hrvatskom i ostalim tom ekipama.  Ovo nema smisla, kao ni mnogo toga što nam dolazi iz LEN-e.

 

2. kolo

Hrvatska – Turska            23:2 (4:0, 7:1, 6:1, 6:0)

Suci: Marcela Mauss (Njem), angileri (Mlt)

HRV: Bijač (3/4), Macan 1, Fatović 5, Lončar, Joković 2 (1), Buljubašić 1, Vukičević 3(1), Bušlje 3, Miloš 6, Vrlić 1, Šetka, Garcia 1, Marcelić (5/6). Izbornik: Ivica Tucak.

TUR: Kil (2/8), Acar, Senemoglu, Kahraman, Biyik, Duzenli 1, Ergin, Turan, Sonmez, Ozbek 1, Yilmaz, Gurdenli, Ozdemir (4/21). Izbornik: Sinan Turunc

Posljednja izmjena Srijeda, 18 Srpnja 2018 12:22
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo