Početna Pogled s desna [EP 2018] 1/4finale: Španjolci u borbi za medalju
[EP 2018] 1/4finale: Španjolci u borbi za medalju PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Srijeda, 25 Srpnja 2018 00:53

 

Španjolska je na domaćem bazenu u Barceloni pobjedila grčku 10:6 i plasirala se u 1/2finale EP-a. Grčka nije mogla do kraja parirati i već od početka je bilo jasno da je ovo poprilično jednosmjerna utakmica. Iako, Grci su držali priključak do poluvremena i tijekom treće četvrtine su do kraja pukli.

 

 

U otvaranju utakmice najbolji pojedinac bio je Granados. Prvo je asistirao Bustosu na drugu stativu, pa Tahullu s jednakim brojem igrača na dva metra i onda na početku druge i sam odlično zabio s igračem više, a bez neke pretjerane akcije – probio je blok i Flekgasa u bliži kut.

Ključni segment igre bio je igrač više/manje. Španjolci su imali realizaciju 4/5 polovicom treće četvrtine. A Grci samo 2/10 do pred kraj, plus su zabili još zadnja dvije akcije. Španjolska je u te 4 realizacije svaki put imala drugačiju akciju:

-        Asistencija s lv na drugu stativu

-        Granados s lk

-        Munarriz na širokom prostoru na srednjem vanjskom

-        Uplivavanje dk na stativu, a dv Mallarach odlazi u krilo

 

Ovu promašenu, prvu akciju na utakmicu, Perrone je pokušao s desnog vanjskog iznenaditi Flegkasa, ali šut nije bio dobar.

Grci su pokušavali na ove načine:

-        Vlachopoulos s dk (Lopez brani)

-        Foutoulis zabija s lv

-        Argyropoulos oteo loptu Lopezu nakon što ju je ovaj već obrani i prigrilo i zabio sa stative

-        Gounas s lk (Lopez brani)

-        Genidounias krivo dodava

-        Vlachopoulos s dk (Lopez brani)

-        Vlachopoulos u blok s dv

-        Fountoulis s lk (Lopez brani) pa sam na stativi Dervisis (opet Lopez)

-        Fountoulis u stativu

-        Mourikis sa stative pogađa stativu

 

Prva primjedba što nisu nijednu akciju izradili za Genidounisa koji je pokazao golčinom na zonu za 4:3 da je dobro šuterski raspoložen. Drugo, gotovo sve akcije im idu na isti način, zavlačenje u lijevo ili u desno i najčešće rješavanje s krila. Fountoulis ovdje nije bio u top formi kako on to zna i može, pa nisu imali tu dodatnu opasnost od njega.

 

Na 4:3 Grci su propustili 3 igrača više u nizu. Prvog u zadnjih 13 sekundi druge četvrtine, a onda još dva u trećoj. I onda su primili 4 gola u malo više od 2 minute. Polukontru Del Tora, igrača više Mallarach, drugi gol Tahulla s dva metra (greška Fountoulisa koji je ostavio desno krilo da može primiti i spustiti loptu na sidruna) te kontra Granadosa. Tu je sve u potpunosti riješeno i do kraja je ostalo samo odraditi posao.

 

Lopez je imao cijeli niz jako dobrih obrana. Čak 6 s igračem manje. Ukupno 14. Bio je velika prevaga u odnosu na Flegkasa. Perrone nema brojeve ni što se tiče golova, a ni asistencija, ali vođa ove momčadi. Osim Granadsoa kojega smo već pohvalili u oči su upalo nekoliko jako dobrih poteza Del Tora. Imali su i drugi, ali on je igrač kojega nemamo prilike često gledati obzirom da ne igra u Barceloneti. Ne smijemo zaboraviti ni Tahulla, pravo je bogatstvo gol iz igre s pozicije sidruna, a kamoli dva njegova večeras.

Grci su najviše obrambeno patili. Vlachosove momčadi očito ne mogu pobjeđivati na visoki broj golova, a bez prije svega kvalitetnih bekova ne mogu odigrati kvalitetnu zonu, posebice što golman nije ta kvaliteta da im omogući plići povratak. Opet su ostali bez medalje na EP-u – još je nikad nisu osvojili. Školovanje 3 mlada igrača i donekle i četvrtog, golmana Zerdevasa je ulaganje u budućnost. Nemaju tu priliku da to rade kroz klubove jer primjerice Argyropoulos i Nikoladis nisu imali praktički nikakvu minutažu u Olympiacosu kroz Ligu prvaka.

 

1/4finale EP-a

Španjolska – Grčka          10:6 (2:1, 2:2, 4:0, 2:3)

Suci: Margeta (Slo), Schwartz (Izr)

Špa: Lopez (14/20), Munarriz 1, Granados 2, Del Toro 1, Minguell, Larumbe, Cabanas, Fernandez 1, Tahull 2, Perrone, Mallarach 2, Bustos 1, Lorrio (1/1). Izbornik: David Martin.

Grč: Flegkas (5/13), Genidounias 2, Skoumpakis, Nikoladis 1, Fountoulis 1, Kapotsis, Dervisis, Argyropoulos 1, Mourikis, Kolomvos 1, Gounas, Vlachopoulos, Zerdevas (1/3). Izbornik: Theodoros Vlachos.

Igrač više: Špa (1/2+2/2+1/1+1/3)= 5/8 (63%); Grč (1/2+1/3+0/4+2/3)= 4/12 (33%)

Posljednja izmjena Srijeda, 25 Srpnja 2018 00:53
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo