Početna Pogled s desna [INTERVJU] Iosep: Pod vodstvom Perronea i Pineda „mladi momci“ će igrati bez straha
[INTERVJU] Iosep: Pod vodstvom Perronea i Pineda „mladi momci“ će igrati bez straha PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Četvrtak, 26 Srpnja 2018 13:22

 

Andrei Iosep, trener je Steaue. Sjećamo ga se još kao igrača, ljevaka, koji je prije 10 godina igrao i u Mladosti. Steaua je lani igrala Ligu prvaka, kao debitant, a isto očekuju i iduće sezone. Što je ovaj mladi, 41-godišnji trener rekao o fantasyiju i Eurpskom prvenstu pročitaje u nastavku.

 

Dance.hr: Hvala Vam što ste prihvatili poziv za igranje fantasyja. Uživate li, je li zanimljivo i jeste li ikad igrali neku drugu vrstu fantasyija?

Iosep: Mislim da je ovo odlična ideja kako promovirati naš mali sport. Nikad nisam igrao nešto slično, ali sam čuo da mnogo ljudi igra nogometi manager što je vjerojatno nešto slično.

Dance.hr: Koju ste strategiju imali na Draftu, prvo ste birali Munarriza, zatim Vamosa?

Iosep: Bez ikakvog iskustva u ovoj vrsti igara ne mogu reći da sam imao ikakvu strategiju. Birao samo Alberta Munarriza jer je igrač koji igra na svim pozicijama kakve bi svaki trener želio imati u timu. Izvrsno ga znam, odrastao je skupa sa mnom u momčadi C.W. Navarra (Pamplona). Također, odličan je i kao osoba. Stoga se uopće nisam dvoumio tko će biti moj prvi izbor na draftu.

Iza njega, igrači koje sam birao kao drugog  i trećeg, Vamos i Radu, nisu igrali tako dobro kao što sam očekivao.

Dance.hr:  Poprilično je zanimljivo čitati komentare i podbadanja u chat grupi između vas experata. Tko najbolje podbada Smile?

Iosep:  Uživao sam dopisivajući se sa svim expertima. Imaju puno smisla za humor. Dodatni plus dajem Vjeku Kobešćaku.

Dance.hr: Svakoga pitamo, kako ste se odlužili za ime ekipe, Sharks?

Iosep: Kao jedni od najstrašnijih životinja u moru, mislio sam da će moja ekipa proždrijeti sve na putu do pobjede. Nije se dogodilo Wink.

 

Dance.hr: Zadnje pitanje prije nego prijeđemo na polufinala, vaša trenerska i Steauina prva sezona u Ligi prvaka. Kako je vidite, igrate li i iduće sezone i hoće li momčad biti komeptitivnija? Ako se ne varam Buljubašić i Murišić su otišli, tko stiže?

Iosep: Mogu reći da je naš nastup bio pristojan, pogotovo uzevši u obzir da nikad nismo igrali na tako visokom nivou do prošle sezone. Opet ćemo igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, ali sa potpuno novom ekipom. Najmanje je 8 novih igrača u momčadi.

Nisu otišli samo Buljubašić i Murišić. Također Đorđe Filipović, Delgado i Diakonow nisu više s nama za iduću sezonu. Oni su odlično igrali, pomogli su nam da osvojio mnogo trofeja i uvijek ćemo im biti zahvalni zbog toga.

Dance.hr: Kakvim ocjenujete nastup Rumunjske na ovom prvenstvu? Mnogo je novih imena, vrlo mladi golman Tic (21 godina), pa dva igrača lijeve strane Fulea (21) i Gheirgescu (19), dva s desne Priteasa (22) i Gergelefy (23). Sidrun Antipa ima samo 19 i nije puno igrao, a tu je i rezervni golman Abrudan koji ima samo 17. U Beogradu prije 2 i po godine, oduševio me Gheorghe i njegove realizatorske sposobnosti s igračem više s lijeve strane. Sada igra i kao bek?

Iosep: Definitivno nije ovo bio dobar turnir za Rumunjsku. Imali smo dobru priliku jer je put za ući među 8, i prilika da se možda vratimo na SP nakon dva propuštena, bio jedan od lakših. Nakon pobjede protiv Slovačke trebali smo pobjediti Rusiju i zatim Francusku koji su za nas bili najpristupatičniji protivnici.

Mladi igrači imaju potencijal i vidjet ćemo kako će se razviti u iduće dvije godine. Gheorghe, unatoč utakmici sa Slovačkom, nije igrao na nivou na kojem smo ga svi očekivali. Ali nemojmo zaboraviti, imao je prošlo ljeto operaciju desnog ramena i nije zbog nje igrao 6 mjeseci. Sigurno, on će biti najvažniji igrač u napadu Rumunjske na idućim natjecanjima.

 

Dance.hr: Danas je polufinalni dan, što očekujete u tim utakmicama?

Iosep: Uživat ćemo u dvije spektakularne vaterpolske utakmice.

Dance.hr: Italija je odigrala fenomenalno do sada. Za mene su favoriti za zlato u zadnje dvije utakmice. Del Lungo brani kao da je Bijač i Vićan u jednoj osobi.

Iosep: Slažem se, Italija izgleda kao favorit za osvojiti Europsko prvenstvo, ali isto tako je činjenica da još nisu imali zaista teškog protivnika. Del Lungo ima fantastičnu statistiku do sada... ali još su dvije utakmice ostale.

Dance.hr: Španjolska ima prednost domaćeg bazena, možda još nešto što im daje predsnost u ovoj utakmici?

Iosep: Za njih, sam ulazak u polufinale nakon dugo vremena, sa poprilično mladom momčadi, odličan je to doseg. Pod vodstvom tih fantastičnih igrača, Perronea i Pineda koji su obojica imali fantastičan turnir do sada, „mladi momci“ su gladni uspjeha i velikog rezultata i sigurno će igati bez straha protiv Italije.

Dance.hr: Drugo polufinale, Hrvatska je svjetski prvak, momčad koja je osvojila srebro na Olimpijadi i Srbija koja je dominirala nakon Londona sve do Rija, pune 4 godine. Ali, lani su izgubili u Budimpešti, također u polufinalu od Hrvatske. Što reći o ovom suretu, što bi moglo donijeti pobjedu Hrvatskoj, a što Srbiji. Važna je i činjenica da nedostaje Sukno.

Iosep: To će biti fantastičan okršaj između momčadi koje dominiraju na vaterpolskoj sceni zadnjih 6 godina. Točno je da Sandro, najbolji napadač na svijetu zadnjih godina nedostaje Hrvatskoj, ali su oni pokazali da imaju znanje i snagu pobjeđivati i bez njega.

Dance.hr:  Još jednom hvala u na sudheovanju u fantasyiju i za ovaj intervju. Što mislite, koji će expert na kraju platiti večeru i kome Wink?

Iosep: Ja sam to predložio na početku... i izgleda da ću ja platiti Smile. Fatović je definitivno favorit da uživa u odličnoj rumunjskoj večeri!

Posljednja izmjena Četvrtak, 26 Srpnja 2018 13:25
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo