Početna Pogled s desna Izbor danče.hr-a za Total igrača 2018.
Izbor danče.hr-a za Total igrača 2018. PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor Administrator   
Utorak, 11 Prosinca 2018 23:03

Ove godine izbor za Total najboljeg igrača svijeta puno je teži odnosno zahtjevniji za članove žirija. Prošle sezone Sandro Sukno, pa Andrija Prlainović kao i još nekoliko igrača odskakalo je od svih i tih nekoliko imena vrtilo se skoro kod svih članova žirija.

Dva gore spomeuta igrača bi gotovo sigurno bili i ove godine na ovoj listi da ih bolest i ozlijeda nije spriječilo u tome. Prošlogodišnji laureat preskočio je cijelu sezonu, a ozlijeda rebara izbacila je Prlaina s final8 Lige prvaka, onemogućila ga da odigra na svom niovu majstoricu mađarskog prvenstva, a i na EP-u nije bio do kraja spreman.

 

Prvo smo izdvojili ključne ljude najboljih ekipa na dva najvažnija  natjecanja u prošloj sezoni, Ligi prvaka i Europskom prvenstvu. Izbor je sužen na nekih 12 imena. Najbolja dva se ipak izdvajaju, a za poredak ostalih odlučivale su sitnice. Možda bi neki drugi dan na mjestima preostale trojice bili: Perrone, Bušlje, Fatović i/ili Nagaev.

  1. Ioannis Fountoulis (Olympiacos/Grčka) – najbolji pojedinac Olympiacosa, zabio je čak 4 od 9 golova svoje momčadi u pobjedi u finalu Lige prvaka, od čega čak 3 s za njega netipične pozicije desnog vanjskog. Osim toga, u svim drugim segmentima igre bio vrlo važan čimbenik pobjede protiv Pro Recca u sred Genove. Na EP-u nije bio toliko dominantan, ali je bio najučinkovitiji igrač fantasyija na dance.hr-u što bi značilo da je zbroj njegovih statističkih pokazatelja bio bolji od svih drugih igrača.
  2. Alekandar Ivović (Pro Recco/Crna Gora) – daleko najbolji bek današnjice što je pokazao i prošle sezone. Najbolji u obrani u kojoj mu samo Bušlje može parirati, ali najbolji i u napadu gdje će mu se u nadolazećim sezonama možda približiti Merkulov. Neke utakmice Crne Gore na EP-u bile su male škole vaterpola u iznedbi Ivovića; impesivne obrambene reakcije u kojima bi dominirao protiv moćnih protivničkih sidruna i onda odmah u idućem napadu golovi iako protivnici najviže pažnje posvećuju baš njemu. I za Pro Recco je bio ključni čovjek, a vidimo da će od ove sezone i kapetan momčadi. Također, po fantasyiju drugi najučinkovitiji igrač EP-a.
  3. Dušan Mandić (Pro Recco/Srbija) – Srbija je osvojila četvrto EP u nizu i najmanje na trećem mjestu ove liste mora biti netko iz te momčadi. Teško je bilo odličiti se za jedno ime jer nitko nije previše odskakao, tj razmišljali smo još o Dušku Pijetloviću i Milošu Ćuku. Potonji je imao klupsku sezonu ispod svog nivoa, a Pijetlović je u Dinamu iz Moskve izostao s final8 i nismo ga gledali na toj velikoj pozornici. Mandić je igrač koji bi u idućim sezonama, kad u potpunosti preuzme i Filipovićevu ulogu, mogao postati još više eksponiran i pozicioniran u ovakvim izborima. Gledajući zadnje 3 ključne utakmice na EP-u pokazao je za nijansu više od spomenutih kolega iz reprezentacije. Za stepenicu ili dvije više trebao je biti u boljoj formi u Genovi na final8-u. Dosta mlađi od svih s ove liste.
  4. Josip Pavić – (Olympiacos) – jedini na ovoj listi koji nije igrao EP. Ali bio je toliko dobar u kapici Olympiacosa kojemu je skupa s Bušljom i Obradovićem dao dodatnu kvalitetu za naslov prvaka Europe. Ne samo kvalitetne obrane nego i prijeko potrebno iskustvo pobjednika finalnih utakmica. Nije slučajno da su baš Bušlje i Obradović bili jedini strijelci Olympiacosa u prvoj četvrtini, kao i to da je Pavić imao 3/4 obrane te su na taj način skinuli nervozu iz igre suigrača.
  5. Xavier Garcia (Jug/Hrvatska) – treći s reprezentacijom, četvrti s klubom, peti na ovoj listi. Xavi je u svojoj Barceloni u kapici Hrvatske igrao jako dobro prvenstvo. Vodio je igru, imao najviše asistencija, čak 19. Njegova igra plijeni u svim segmentima i često vidimo atraktivne poteze čak i u obrambenom dijelu igre.

 

Kad bi LEN, a jasno i FINA, imali imalo sluha za vrijeme u kojem živimo pa da nam u 2018-oj godini sa svih utakmica bar ovih najvećih natjecanja u sklopu statistike ponude još pokoji podatak (čak nemamo ni službeni podatak kojiliko je koji igrač izborio igrača više, kamoli da sad krenemo nabrajati što bi sve trebali imati) ovi naši izbori bi bili lakši, manje podložni dojmu, a puno više znanstveni i potkrijepljeni brojevima.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo