Početna Pogled s desna Hrvatska bolja od Grčke
Hrvatska bolja od Grčke PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor Administrator   
Petak, 05 Travnja 2019 20:38

Hrvatska je pobjedila Grčku 13:11 u pravoj antipropagandi novih pravila. Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini kada smo se odvojili na 3 razlike.

 

U prethodnoj utakmici Srbija je izgubila od Španjolske tako da neće biti ništa od očekivanog velikog susreta u polufinalu. Izbornik Tucak pretpostavio je Buljubašića Beniću na poziciji trećeg beka.

Utakmicu je obilježilo bezbroj, točnije 36 igrača više od kojih je velika većina izborena bez ikakvog duela i na vanjskim pozicijama. Ako je cilj novih pravila dodatno taktički osiromašiti vaterpolo, onda su u potpunosti u tome uspjela. A i igrači koji ih nisu još nisu svladali su možda tome pridonijeli. Sve se svelo na igrač više manje, a za izboriti ih uopće nije bitno imaš li sidruna ili nemaš.

 

Opet je Fatović pokazao da je možda i najvažniji igrač ove momčadi jer kad se i svede utakmica na igrača više manje, obje su momčadi imale po 8 tako zabijenih golova, onda on „iskemija“ 2 gola na individualnu kvalitetu, kontra 1 na 0 i otvaranje prostora plivanjem u napadu i vjerojatno su baš ta dva detalja i presudila.

 

1.četv

0:1         Mourikis kontra 2 na 1

1:1         Šetka na zonu s lijevog krila

1:2         Vlachopoulos s LV probio Bijača po sredini (IV 1/2)

 

Prvu četvrtinu obilježio je izrazito loš igrač više Hrvatske, čak 0/5 i to bez ijedne izrađene akcije osim kad je Šetka zabio s krila, ali je bio u 2 metra i gol je opravdano poništen. Grčka s druge strane jedna realizacija iz tri akcije.

 

2. četv

2:2         Vrlić s 1.stative na asistenciju Xavija s DK (IV 1/6)

2:3         Fountoulis s LV, kvalitetna pliska (IV 2/4) već drugo isključenje Fatovića na vanjskoj poziciji protiv Vlachopoulosa

3:3         Garcia s DK na prvu u bliži poluvisoko, ali ne stiže Zerdevas (IV 2/7)

3:4         Gounas s LK, odlično rukometno prebrojavanje i Bijač nije imao šanse niti pomoć bloka (IV 3/5)

4:4         Fatović pobjegao u kontru 1 na 0 nakon igrača manje

4:5         Fountolis iz peterca kojega je izborio Kolomvos

5:5         Joković iz kontre s igračem više nakon što je Margeta isključio Argyropolusa prilikom bočnog ulaska u igru jer nije dao peticu igraču koji je izlazio vani (IV 3/9)

5:6         Fountoulis s LV poprilično lagano protiv naše obrane (IV 4/8)

6:6         Buljubašić sa druge stative na odličnu asistenciju Xavija (IV 4/10)

 

U ovoj četvrtini Hrvatska je imala odličnu realizaciju igača više, 4/5. Fatović je opet pokazao da kad nam ne ide on uvijek može na individualnu kvalitetu sam izbboriti neki gol. Šetka je već treći put bio taj koji je išao u neuspješnu realizaciju igrača više. Samo smo tu akciju propustili i samo je pitanje je li Tucak zvao te akcije na njega, ili su Grci ispravno usmjeravali naše napade.

Najzanimljivi detalj bio je isključenje Agrypouolosa koji nije upoznat s novim pravilima, odnnosno da mora razmijenit „give me five“ s igračem koji izlazi ako želi napraviti zamjenu uz bočnu prugu terena. Inače je izlazeći Grk već dobrano izašao i  nisu grci ostvarili niti malu prednost s takvom zamjenom

 

3.četv

7:6         Joković, od bloka s DV (IV 5/11)

8:6         Vrlić s 1.stative na sistenciju Jokovića s DK (IV 6/12)

9:6         Fatović s LK, odličan rad nogu i lagano vara blok i golmana nakon odličnog pomaka nakon prijema lopte (IV 7/15)

9:7         Papanastasiou na zonu s LV

10:7       Fatović, opet iz ničega, sam si kretanjima u napadu iskreirao prostor i dobio idealnu loptu od Xavija s druge strane i odlično pogodio na prebačaj u bliži

 

U ovoj četvrtini rješena je utakmica. Grci su posustali, mi opet imali 5 igrača više od čega zabili 3 gola, a Fatović je još jednom dokazao koliko je bitan u igri reprezentacije i u kojim segmentima igre je najbolji igrač na svijetu. Propustili smo kontru 3 na 2, a Grci su propustili 3 igrača više i sada su na realizaciji 4/11.

 

4.četv

11:7       Lončar, kontra iz kontrafaula (isključenja) u plivanju Grka u napad. Po novim pravilima ne treba se vraćati lopta na mjesto faula tako da su ove situacije postale opasnije od peteraca

11:8       Dervisis s LK s igračem više (IV 5/12)

12:8       Šetka s LK, konačno pogađa s igrač više iz 4.pokušaja. Nakon TO, dosta brza realizacija, očito da je napravljena akcija za njega

12:9       Vlachopoulos s DK, nakon što smo već blokirali jedan grčki pokušaj, ali je Mourikis pokupio loptu i proslijedio je na krilo

Šetka promašio peterac zarađen na dodavanju na stativu s igračem više.

12:10     Genidounias s DV, visoko kroz Bijača (IV 7/15)

13:10     Garcia na zonu s desnog vanjskog kroz uši Zervedasa kojemu je lopta dirala kapicu

13:11     Gounas, iz peterca kojega je skrivio Xavi jer nije izašao odmah vani nakon isključenja u plivanju, pretpostavljam.

I u zadnjoj četvrtini bezbroj isključenja, vaterpolo u kojem ama baš nitko ne može uživati jer se isključivo sveo na igrača više i manje koji se još k tome zarađuju bez ikakvog ozbiljnijeg duela.

 

Hrvatska – Grčka             13:11 (1:2, 5:4, 4:1, 3:4)

Suci: Margeta (Slo), Paoletti (Ita)

Hrvatska: Bijač (9), Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 2, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Šetka 2(0), Garcia 2, Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.

Grčka: Flegkas, Genidounias 1, Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis 3(1), Papanastasiou 1, Dervisis 1, Argyropoulos, Mourikis 1, Kolomvos, Gounas 2(1), Vlachopoulos 2, Zerdevas (6). Izbornik: Theodoros Vlachos.

Igrač više: Hrv 8/19, Grč  8/17

Peterci: Hrk 0/1, Grč 2/2

Posljednja izmjena Petak, 05 Travnja 2019 22:12
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo