Početna Pogled s desna [EUROKUP] Mađarska preko Italije u finalu
[EUROKUP] Mađarska preko Italije u finalu PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor Administrator   
Subota, 06 Travnja 2019 17:16

U prvoj polufinalu Europa kupa Mađarska je pobjedila Italiju 12:11 i izborila finale u kojemu čeka bolje između Hrvatske i Španjolske.

 

Vidjeli smo nekoliko jako lijepih poteza Varge, Manhercza, a ključni detalj bila je tranzicija jer su Mađari napravili najmanje 6 kontri od čega su 4 i realizirali. s Druge strane najbolji je bio Di Fulvio, ali u od 4 gola 3 je zabio u prvih 10 minuta i kasnije je promašio peterac i propustio odmah vratiti utakmicu u egal u početku zadnje četvrtine nakon što je Mađarska prvi put povela sekundu prije kraja treće.

 

1. četv

0:1 Aicardi sa stative s IV (1/2)

1:1 Sedlmayer na zonu s DV, kiks Del Lungo

1:2 Bodegas brza realizacija sa stative IV (2/3)

2:2 Kovacs, polukontra nakon kontrafaula Bodegasa na 2m

propuštena kontra Mađarske 4 na 3, Zalanki krivo dodao

2:3 Di Fulvio, već 4. igrač više za Italiju (Mađari bez iti jednog), drugi u plivanju, i treća realizacija. Ovaj put s vanjske pozicije

2:4 Di Fulvio, iz faula s LV

3:4 Vamos, izvukao se DK u 3-3 i zabio u bliže rašlje s IV (1/2)

 

Italija je imala 4 uzastopna igrača više, na kraju ukupno 5 dok su Mađari imali svega 2. Opet je to sve bilo bez lopte, iako je bilo još jako puno duela u kojima obrambeni igrač drži obje ruke na napadaču.

 

2. četv

3:5 Di Fulvio iz polukontre

4:5 Vamos odmah s IV (2/3)

4:6 Bodegas, s istim brojem igrača dobio loptu na ruku kao sidrun od Echeniquea s DK

5:6 Jansik, opet polukontra Mađarske

6:6 Pohl, odlična akcija s igračem više nakon dosta dodavanja i prebacivanja strana, na drugoj stativi Pohl kojemu asistira Denes.

6:7 Renzuto, na zonu s lijevog vanjskog.

Očito guranje, rukom Di Somme u prsa  Denesa koji u tom trenutku šutira iz faula, ali Zwart ostaje nijem. Čisti peterac nakon što je Manhercz okrenuo nekoj Talijana sudi se samo izbačaj, puno potezanja prilikom proplivavanja bilo kojeg Mađarskog igrača, ništa se ne sudi. Očekivano domaćinsko suđenje kakvo Italija uvijek ima pod okriljem LEN-e. Italija je zabila 3 od 4 akcije s igračem više u staru, a onda su nanizali 3 promašaja. I Mađarska je uspjela zaraditi 6 igrača više (jedan kad je Figlioli opalio šamar Sedelmayeru), ali je isto nakon 3/4 zadnja dva promašila od čega je peta akcija bila čak i za vodtvo pa je Marcz pozvao i time out.

 

3. četv

6:8 Di Fulvio, već 4.gol, najbolji do sada, malo su ga Mađari previše ostavili samo na lijevoj strani na zoni, a on iz malog kuta, s krila pogađa dijagonalu, u same rašlje.

7:8 Varga, opet nakon tranzicije sam igrač na drugoj stativi, već treći sličan gol Mađarske.

8:8 Varga s 2 igrača više, još jedna demostracija najelegantnijeg šuta današnjice. (IV 4/7) Presciutti dobio prvo isključenje i odmah s pravom zamjene.

8:9 Renzuto u zadnjoj sekundi s igračem više s LK, već drugi gol u jako samo par minuta provedenih u igri.

9:9 Nemet, pokupio odbijanac nakon što je Del Lungo upisao tek 4.obranu i pospremio loptu u gol sa stative (IV 5/8)

10:9 Varga iz peterca 1,2 sek do kraja četvrtine, kada je Manhercz bješao u kontru, a Figlioli ga napadao što po novim pravilima ne smije čak ni kad napadač drži loptu u ruci

 

Opet greška na štetu Mađarrske, ništa nije suđeno iako je bio očigledan prekšaj za isključenje, ali se suđenje ipak malo ujednačilo. Mađarska je po prvi put povela u zadnjoj sekundi ove četvrtine iz najmanje pete kontre (četiri su realizirali) na ovoj utakmici. Italija je stala u napadu, malo je bolje zatvoren Di Fulvio, a ostali nisu baš raspoloženi.

 

4.četv

Di Fulvio visoko preko gola iz peterca.

11:9 Varga, uplivao kao sidrun i dobio loptu na ruku i odmah iz prijenosa zabio šraubu iako je zadnjih 2-3 napada disao na škrge jer je već jednom ušao kao drugi sidrun i dva puta su ga u nizu odvukli na beka.

Italija preko Di Somme propustila igrača više, pa odmah i Zalanki propušta odvesti svoju momčad na +3, oba pokušaja su završila u bloku.

11:10 Echenique, s DV na IV na prebačaj s LK (IV 5/12)

11:11 Figlioli s DV s igračem više, kroz uši Vogelu (IV 6/13) 1:46 do kraja

12:11 Manhercz, odličan dribling prov Bodegasa na lijevoj strani i gol od prečke 0:59 do kraja

 

Mađarska je obranila dva napada Italije i zasluženo pobjedila u prvom polufinalu. Vidjeli smo nekoliko spektakularnih golova i nešto manje isključenja, ukupno 23.

 

 

1.polufinale Eurokupa

Mađarska - Italija 12:11 (3:4, 3:3, 4:2, 3:3)

Suci: Margeta (Slo), Zwart (Niz)

Mađarska: Nagy, Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Nemet, Sedlmayer, Kovacs, Jansik, Varga, Pohl, Batori, Vogel. Izbornik: Tamas Marcz.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio, Molina, Figlioli, Di Somma, Velotto, Renzuto, Echenique, N. Presciutti, Bodegas, Aicardi, Bertoli, De Michelis. Izbornik: Alessandro Campagna.

Posljednja izmjena Subota, 06 Travnja 2019 18:44
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo