Početna Pogled s desna [LIGA PRVAKA 2020] Jug krenuo pobjedom u Igalu
[LIGA PRVAKA 2020] Jug krenuo pobjedom u Igalu PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Srijeda, 09 Listopada 2019 23:02

4 dana nakon prvog susreta Juga i Jadrana još jedna pobjeda dubrovačke momčadi. Ovaj put nešto uvjerljivije i igrom i rezultatski, 12:7. Utakmicu je obilježio odlični Toni Popadić i čudnovato suđenje mađarskog suca Marjaya.

 

U najavi smo spomenuli dva detalja, kako će Jadran braniti spuštanje lopte na sidrune te koliko će biti razlika u broju isključenja u korist Juga u odnosu na prošlu utakmicu. Zona Jadrana je bila puno kompaktnija i plića pa su lopte puno teže dolazile do Lončara i Lozine. Međutim, otvorilo je to više prostora vanjskoj liniji. Što se tiče osobnih pogrešaka sada je broj bio ujednačen, 10-11. Ali to je teško realno sagledati jer je bio cijeli niz nebuloznih odluka suca Marjaya. U početku većinom kontra Juga, kasnije kontra Jadrana. Igrači su, od druge četvrtine, nakon njegovih zvižduka prvo pogledavali prema njemu, a tek onda znali što je dosudio. Dosta je i uništio utakmicu.

 

Ovaj put Jadran nije nijednom vodio, ali je bio u utakmici, recimo do pola treće četvrtine. Igralo se u jako visokom tempu s dosta blokova i obrana golmana u prvoj četvrtini. Jugova teška artiljerija zabila je prva 3 gola, redom Merkulov (na zonu), Obradović (igrač više s desnog vanjskog) pa Benić (na zonu). S druge strane, Macan je u jednom navratu već izvrsno odigrao protiv Baničevića i misleći da ga je dovoljno izgurao i omeo u kvalitetnom šutu malo popustio, a i drugi sidrun Jadrana je izvrsno reagirao. Lopta je možda malo i iznenadila Popadića. U tom prvom dijelu utakmicu Jadran je imao puno više akcija s igračem više, a samo je Petković jednom uspio pogoditi. Bilo je to zadnje izjednačenje za 2:2. Fatović je spretno ugurao loptu u gol nakon što je Xavi pogodio dijagonalnu stativu, a lopta pala iza leđa Tešanovića malo ispred linije gola. Tako se Jug prije poluvrmena odvojio na 2 razlike, 2:4.

 

Dugo se igralo bez golova u trećoj četvrtini, a onda je Obradović zabio peterac Popadiću. Nije greška, mađarski sudac je isključio Tešanovića u pripremi izvođenja peterca jer se po njemu previše puta pomaknuo s linije gola prije znaka. Zabio je i Spaić s dva metra, pored Žuvele koji je bio premlak u toj reakciji. Uskoro je uzvratio i Lozina golom s pozicije sidruna.

Jadran više nije mogao parirati. Jug je realizirao oba igrača više u zadnjoj četvrtini i još dva peterca. Na kraju je Markulov zabio ukupno 3 gola – jedan sa stative s igračem više i dva s vanjskih pozicija. Obradović, Fatović i Papanastasiou po dva od kojih svaki po peterac. Najbolji pojedinac utakmice bio je Toni Popadić. Skupio je jako puno kvalitetnih obrana i branio jednako kvalitetno od početka do kraja. Reprezentativna partija. Tešanović je dobro počeo, ali kako mu je momčad padala u polju, tako je i njegova statistika sve više patila. Ponovno je prilikom jedne kontre Juga isplivao daeko od gola i spriječio čak i pokušaj dodavanja.

Ovaj put bekovski nešto lošiji nastup Jugaša, obzirom na primljene golove. Čak 3, od čega 2 od Baničevića (oba Macanu) koji je na domaćem bazenu pokazao puno više borbenosti i kvalitete. Zato je Đuro Radović bio potpuno zatvoren. Kao i svi ostali vanjski igrači. Averka je puno više pokušao nego u Gružu, ali učinak jednak, opet 0 golova. Jadran mora malo ubrzati protok lopte s igračem više jer nema igrača koji će vanjskim udarcem probiti zonu. A za pobjedu protiv jačih protivnika treba imati puno bolju realizaciju igrača više od 30%.

 

Zanimljivost za kraj je da se u Ligi prvaka ne primjenjuje pravilo bočnih zamjena?! Jer neki bazeni nemaju dovoljnu širinu. Nevjerojatan podatak za jedan sport, pravilo se ne primjenjuje. Zbunilo je to jednom Papanastasioua koji je krenuo plivati bočno uz prugu kad ga je Kobešćak poslao da nekoga zamjeni.

 

1.kolo Lige prvaka – grupa A

PVK Jadran Carine – Jug Adriatic osiguranje           7:12 (1:1, 1:3, 2:3, 3:5)

Suci: Severo (Ita), Marjay (Mađ)

Jadran: Tešanović, Čagalj 1, Popadić, Obradović, Baničević 2, Averka, Mijušković, Vučurović , Đ. Radović, Spaić 2, Brkić 1, Petković 1, Đurović. Trener: Petar Radanović.

Jug: Popadić, Macan, Fatović 2(1), Lončar 1, Kržić, Garcia, Lozina 1, Merkulov 3, Papanastasiou 2(1), Žuvela, Benić 1, Obradović 2(1), Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne pogreške: Jad 11, Jug 10

Peterci: Jad -, Jug 3/3

Igrač više: Jad (0/1+1/5+1/2+1/2)= 3/10 (30%), Jug (0/1+1/3+1/1+2/2)= 4/7 (57%)

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo