Početna Vaterpolski turnir Međunarodni vaterpolski turnir Danče 2009.
Međunarodni vaterpolski turnir Danče 2009. PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Vaterpolo turnir
Autor Administrator   
Srijeda, 05 Kolovoza 2009 00:54
Finalisti turnira - Špilja i Sarajevo Drugo obnovljeno izdanje vaterpolskog turnira na Dančama održano je 1. kolovoza. Okupilo se 6 ekipa, a zahvaljujući gostima iz GKVS Sarajeva turnir je dobio prefiks međunarodni. Osim što smo uzvratili gostoprimstvo Sarajevu koji je pozvao ekipu Špilje na prvi posljeratni vaterpolski turnir (povodom proslave 25 godina od održavanja ZOI) u Sarajevu, ove zime, pozivnice su još dobili ekipe Buže (sudjelovali i prošle godine) i Ville Šeherezade uz 3 domaće ekipe s Danača. Ukupno je zaigrao 81 igrač.
    U prvom krugu natjecanja slobodni su bili prošlogodišnji finalisti, Turčin i Špilja, pa su preostale 4 ekipe ukrstile koplja. Turnir su u 1600 otvorili Barutana i Buža.
 

 
1/4finale: Buža 1864 Dogs – Barutana    7:8 (1:1, 3:1, 1:2,0:1 – 2:3)
    Unatoč činjenici da se Barutana ove godine nije uspijela okupit za nastup u Divljoj ligi, ovaj turnir nisu htjeli propustit ni za živu glavu. Skupilo ih se čak 15, uz pokoje pojačanje sastrane. Tako im se ovom prilikom pridružio Palaceovac Jadran Bijelić i zabio čak 4 gola. Sve osim prvog kojeg je zabio Matko Katičić. S druge strane Buži je nedostajao ključni igrač, Željko Mage koji se ipak odlučio za suđenje zadnjeg dana kvalifikacija Divlje lige. Ipak su još uvijek veći, moćniji i financijski potkovaniji pa nismo mogli parirat njihovoj ponudi, tako da gospar Mage ove godine nije ni igrao ni sudio na našem turniru. Buža je unatoč očitom hendikepu odigrala nerješeno, ali nakon četveraca ispala. Zanimljivo i lani su ispali na četverce.
Buža: M. Cetinić, M. Cvjetanović, Delija 1, Lobrović, Ratković, A. Đanović, Golijan, L. Cvjetanović 2, Sambrailo, T. Đanović, Matović 2.
Barutana: D. Barčot, R. Barčot, Deković, Kristović, Temali, Dedović, Cetinić, Bijelić 4, Prce, Katičić 1, Pešice, Daničić, Katić, Čupić, Konsuo.
Sudac: Goran Milić

1/4finale: Villa Šeherezada – GKVS Sarajevo    5:9 (0:2, 2:2, 2:2, 1:3)
    U drugom četvrtfinalu Sarajlije su se odma u prvoj četvrtini odvojili na 2 razlike i držali prednost sve do sredine 3. četvrtine kada se Šeherezada vraća i izjednačuje na 4:4. Međutim s igračem više Sarajevo opet vodi. Osim toga zabijaju još 3 gola u nizu i prelamaju utakmicu u svoju korist.
Šeherezada: Ilić – Pixy, Tepšić, Vukojević 1, Gašparini 2, Luetić – Popara, Cvjetković – Hile, Bogdanović 2,Vidović – Jjimmy, C. Cvjetković, Crvenković, Moretić
Sarajevo: Buljubašić, Baralić 1, Ogrešević, Zornić, Ćamo 2, Bilas, Gojković 2, Mahmić 1, Račić, Krekić 3, Alikadić.
Sudac: Goran Milić

1/2finale: Barutana – Špilja '94 Danče    3:13 (1:3, 0:5, 0:3, 2:2)
Kapetan!    U prvom polufinalu Špilja je dočekala Barutanu koja se uspjevala držat tek u prve 3 minute utakmice u rezultatskom egalu, što i ne čudi jer je Špilja na vrhuncu forme s obzirom na skorašnji početak Glavnog turnira, a Barutana se ove godine nije ni prijavila pa i nisu ni počinjali s pripremama. Osim toga to im je bila već druga utakmica, a unatoč dužoj klupi umor je učinio svoje. Najviše se se istakli Maro Bjelokosić nova velika Dančarska nada, te Davor Rakigija, popularno zvani Gerd Mueller, svaki sa po 4 gola. Ipak najljepši trenutak utakmice bio je kad je kapetan Špilje,  Kova isplivao kontru i zatim odličnim cimom prevario golmana (Dubo je odma nasjeo na tu varku jer je opće poznato da je Kova sve golove, a bilo ih je, zabio šutevima iz prve) i loptu poslao u nebranjeni dio gola.
Barutana: D. Barčot, R. Barčot, Deković, Kristović, Temali, Dedović, I. Cetinić 1, Bijelić 1, Lazarević, Katičić 1, Pešice, Daničić, Katić, Čupić, Konsuo, Miljanović.
Špilja: N. Zlošilo, Hrdalo, Ivušić, Bjelokosić 4, Kovačić 2, Jemin 2, Šoša, Popadić, Rakogija 4, A. Martić, Radulović 1.
Sudac: Goran Milić

1/2finale: IAVK Turčin Danče – GKVS Sarajevo    7:11 (2:3, 1:1, 3:4, 1:3)
    Iako je Turčin vjerojatno najbrojnija ekipa Divlje lige u svim aspektima, od igrača, struke, pa do snimatelja, za ovu utakmicu su odlučili dovest dva pojačanja: Provokatora i Zambatu. Veliki hendikep im je bio što su tek sat vremena ranije završili zadnju utakmicu kvalifikacija pa su došli ispuhani i mentalno i fizički. A nije bilo ni motivacijskog govora. Neki igrači, zbog nesportskog načina života, nisu bili u stanju odigrat ni sekunde ove utakmice. Turčin je poveo s 1:0, a poslije je uglavnom pokušavao stić Sarajevo koje je stalno vodilo 1-2 razlike. Na početku poslijednje četvrtine prvi put 3 razlike za goste i Turčin nema više snage za povratak u utakmicu. Posebno se istakao Jasmin Krekić, koji je bio nerješiva enigma za inače granitnu obranu Turčina, i zabio 6 golova, a za Sarajevo je nastupio i Goran Milić. Ne onaj koji je jedno vrijeme živio u glavnom gradu BIH, nego naš tj. kako sam kaže da je on Porporelaš. Provokator se pokazao kao pravo pojačanje, zabio je 3 gola i bio igrač oko kojeg se puno toga vrtilo u igri Turčina. Za razliku od Zambate kod kojeg je bio vidljiv nedostatak snage.
Turčin: Perović, Benić, Rosić, Biličić, M. Martić 1, Novak, Zambata 1, Ivezić, Ogresta 1, Jelavić 1, Marušić, Provokator 3, M. Lučić, Matana, Kosović.
Sarajevo: Buljubašić, Baralić, Ogrešević, Zornić, Ćamo 2, Milić 2, Bilas, Gojković 1, Mahmić, Račić, Krekić 6, Alikadić.
Sudac: Nikola Sutić 
IAVK Turčin Danče 
 
 
 
Za 5. mjesto: Buža 1864 Dogs – Villa Šeherezada    3:6 (1:3, 2:3)
    Ova se utakmica igrala 2x5 minuta. U međuvremenu su ekipu Šeherezade pojačali Josip Zlošilo (Špilja) i Perica Katušić (Sovrnja) što je donijelo impuls više u njihovu igru. Zabijalo se u serijama po 3 gola. Prvo Šeherezada dolazi do 3:0, pa Buža izjednačava i na kraju još 3 uzastopna gola Šeherezade koja tako osvaja 5. mjesto.
Buža: M. Cetinić, Paskojević 2, M. Cvjetanović, Delija, Lobrović, Ratković, A. Đanović, Golijan 1, L. Cvjetanović, Sambrailo, T. Đanović, Matović.
Šeherezada: Ilić – Pixy, Gašparini 1, Luetić – Popara, Bogdanović 1,Vidović – Jimmy 2, C. Cvjetković 1, Crvenković, J. Zlošilo, Katušić 1, Kraljević.
Sudac: Davor Rakigija

Za 3. mjesto: Barutana – IAVK Turčin Danče    0:5  b.b.
    Ekipa Barutane se suhim treningom uspjela spremit samo za dvije utakmice, a nenadanom pobjedom nad Bužom u 1/4finalu došli su u priliku igrat i treću. Ali pojedini igrači su već morali otići zbog obveza, a ostali su bili preumorni za još jedan nastup. A i već je počelo tzv. «treće poluvrijeme» ili u vaterpolskoj terminologiji «peta četvtina» tj. osjećao se miris s roštilja, a bidoni su počeli kružit od igrača do igrača.

Finale: Špilja '94 Danče – GKVS Sarajevo    13:7 (5:2, 3:3, 4:1, 1:1)
    Nakon što se voljom ždrijeba na Sarajevskom turniru ove dvije ekipe nisu sastale, na Dančama su, očekivano, stigle u finale. Igralo se dobro s obje strane, utakmica je bila puna tempa. Sudačku rolu je preuzeo Provokator. Silovit start Špilje i već nakon prvog dijela igre vode s 5:2 s po dva gola Popadića i Martića. Drugi dio je prošao u izjednačenoj igri, i Sarajevo je držalo priključak na 2-3 gola minusa. Raspucao se i Rakigija koji je do poluvremena zabio 3 gola. Opet dominacija domaće ekipe i u trećem dijelu kada je utakmica definitivno odlučena. Usljedilo je poziranje za fotoreportere Slobodne Dalmacije i dance.hr-a i trk na mezu.
Špilja: N. Zlošilo, Hrdalo, Bjelokosić 2, Kovačić 1, Jemin, Šoša, Popadić 2, Rakogija 3, A. Martić 4, Radulović 1.
Sarajevo: Buljubašić, Baralić, Ogrešević, Zornić, Ćamo, Milić 2, Bilas 1, Gojković 2, Mahmić, Račić, Krekić 2, Alikadić.
Sudac: Tomislav Vuksanović
Finalisti Dančarskom Turnira 2009!
 
    Kapetan Špilje Marin Kovačić Kova podigao je pehar koji mu je uručio jedan od organizatora turnira Đivo Lučić. Ove godine nije izabran najbolji igrač jer se niko nije dovoljno istakao, a mi nismo ko LEN ili FINA pa da na račun «imena» proglašavamo laureate kao što su nedavno na SP-u Miho Bošković i Nikola Janović u naj sedmorci turnira. A najbolji strijelac je Jasmin Krekić, kapetan Sarajeva, s 11 golova (3 utakmice) do njega odma Davor Rakigija s 7, Maro Bjelokosić 6 i Jadran Bijelić s 5 pogodaka iz po dvije utakmice.
 
Posljednja izmjena Subota, 08 Kolovoza 2009 00:15
 

Komentari

avatar Divo
0
 
 
Sarajlije su bili pravi gosti i prava dobra raja!!!
Moram pohvaliti Pixya koji je od prvog momenta ozbiljno shvatio da nije gost na ovom Turniru (za razliku od njegovih suigrača) već da će imati zaduženja - voditi program!! :))) Pixy fala na svemu!!!
avatar pixy
0
 
 
ma ništa i ispravka

samo je Perica igro za nas,

a niđe se ne spominje Mage - pa ljudi moji katastrofa
avatar b/a
0
 
 
da. pixy nije pohvaljen, a zaslužio je da ga se posebno istakne. hvala pixy
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo